En sak som jag har kunnat konstatera under min första vecka som glutenfri är att jag nog har tur som bor i Finland. Här är utbudet av glutenfria varor ganska stort och mångsidigt. Det finns nästan för mycket att välja mellan. Jag blev helt virrig när jag gick bland butikshyllorna för några dagar sedan. Det verkar inte som om man behöver utesluta eller sakna något som glutenfri. Allt finns och lite till. En sak som är helt klar är att det går att vara glutenfri och hur ohälsosam som helst. Många av de glutenfria varorna innehåller en hel del socker, så det gäller att se upp, för jag vill ju inte vara ohälsosam. Jag försöker ju samtidigt äta antiinflammatoriskt.

Tänkte visa er lite av utbudet av glutenfria varor i en vanlig finsk mataffär här, och då har jag inte ens fått med varorna från frysavdelningen. Det fanns lika mycket till där.

Det här är ett inlägg i serien Projekt glutenfri där jag försöker se hur en glutenfri diet eventuellt påverkar min hälsa och  min autoimmuna sjukdom. Du hittar till del 1 här och del 2 här. Du hittar till Lungan i stormens antiinflammatoriska sektion här.

Missa inget

Missa ingen del av projekt glutenfri genom att följa Lungan i stormen på Facebook.

Läs också  10 svåra aspekter av kronisk sjukdom