Idag har jag trevliga nyheter. Jag har startat en kamratstödsgrupp på Facebook för kroniskt sjuka och deras anhöriga. I gruppen är det tänkt att vi pratar om både det som är svårt i våra liv och om det som är bra. Alla stöttar alla. Jag har på känn att det blir en ärlig, empatisk och trevlig grupp där man kan diskutera alla aspekter av kronisk sjukdom.

Det spelar ingen roll hur sjuk eller frisk man är, eller vad man har för sjukdom. Alla är välkomna med i gruppen! Också du som är anhörig till någon som är kroniskt sjuk är hjärtligt välkommen med.

Viktigt att anhöriga får tala ut

Jag tycker att det är viktigt att de anhöriga också har ett forum där de kan prata ut om allt som en kronisk sjukdom kan innebära. Att vara sjuk är förstås väldigt jobbigt, men att vara den som står och ser på när en nära anhörig har det tungt och svårt är också väldigt svårt.

Som anhörig har man mycket att tänka på och ta hand om. Ofta så mycket att man glömmer att ta hand om sig själv. Dessutom är det ofta svårt för anhöriga att sätta sig in i hur det är att ha en kronisk sjukdom. I en kamratstödsgrupp som denna kan vi tillsammans prata ut och lära oss förstå varandra bättre.
Mer än det tycker jag inte behöver sägas. Så varmt välkomna med! Och tipsa gärna folk som ni tror skulle kunna vara intresserade av den här gruppen.

Läs också  6 sjukhusrutiner jag ogillar

Här hittar du gruppen

Gruppen heter ”Lungan i stormen – kamratstöd för kroniskt sjuka”.