5 stora saker i mitt liv just nu

Den här veckan har än en gång varit både händelserik och tung. Det är mycket på gång just nu. Mest positiva saker som tur, men summan av allt suger musten ur mig. Jag kan ju berätta i punktformat om vad som är på gång just nu.

1. Samtalsterapi

Jag går i samtalsterapi kan man säga. Hos två olika människor. Temat är min oro och min ångest som suger ur all livsglädje ur mig. Min depressionsnivå svävar för tillfället någonstans på gränsen mellan medelsvår och djup depression. Men så djup är den inte ändå så att jag inte skulle kunna glädja mig över saker i livet. Depressionen finns mera där som en ständigt överhängande skugga som gör att det är svårt för mig att njuta av sådant som jag tycker om. Min oro och ångest håller på att äta upp mig och allt gör att jag mår mycket sämre än jag skulle behöva må. Jag klarar absolut ingen stress, orkar inte med motgångar. Det mesta stjäl av min energi. Jag är sjuk konstant. Har ingen motståndskraft och läget är allvarligt. Så här kan jag inte ha det mera. Bägaren har runnit över för länge sedan. Jag håller på att förstöra mitt eget liv fullständigt. Men jag jobbar hårt på att göra något åt det. Det är ett som är säkert. Och jag kommer att uppdatera om hur det går för mig.

Läs mer:
Har överlevt en mycket trevlig kväll!

2. Sömnskola

Jag har börjat en sömnkurs online och fått en egen sömncoach som ska hjälpa mig med programmet. Kursen går ut på att man gör en övning varje dag i en vecka. Det blir minst sex olika övningar i sex veckor. Jag kommer också att skriva mera om det projektet. Jag har redan börjat med de första övningarna som har med andningen att göra och jag tycker att det har en liten positiv inverkan. Det ska bli spännande att få ta del av hela kursen.

3. Vardagsmotion

Jag försökte mig igår på några ”enkla” yogaövningar eftersom jag behöver bli rörligare och göra någon typ av motion som är bra för mina opererade muskler, mina stela leder och som går att utföra med mina blödningsbenägna lungor. Jag hittade en video på youtube med några övningar som för en vanlig människa säkert skulle ha varit väldigt enkla. Men jag såg mera ut som en flåsande stelopererad åsna som stod med arslet i vädret och gungade hit och dit. Det såg säkert väldigt komiskt ut, men jag försökte mitt bästa och efteråt kände jag att låsningen i min opererade bröstkorg kändes mycket bättre. Och vilken skrämmande insikt det var att märka att min rygg bara värkte ända ner i benet av att bara ligga raklång på rygg på en yogamatta. Och hur svag jag är i alla muskler. Jag som tidigare alltid varit en som har tyckt om att motionera i måttliga mängder och gå på gym. Jag känner inte igen mig själv längre. Men jag ska försöka fortsätta med lätt motion och framför allt förstärka rygg och magmusklerna som för tillfället inte existerar.

Läs mer:
Hur ska livet bli?

4. Fiollektioner

Jag har börjat ta fiollektioner. Jag fick lektioner i födelsedagspresent och idag var jag på min första. Det var så otroligt roligt, inspirerande och jag fick massor med bra tips och nya insikter. I över tio år har jag velat ta fiollektioner för att utveckla mitt spelande, men det har bara inte blivit av på grund av olika orsaker. Men nu har jag börjat och det är det roligaste som hänt på länge! Det gör mig genuint glad.

5. Flytten

Snart flyttar vi. Det är mycket jobb kvar ännu att göra i huset vi ska flytta till, men det tyngsta börjar snart vara gjort. Sen återstår ju själva flytten som är ett projekt för sig. Jag har knappt börjat packa ännu. Sen börjar ett nytt liv där jag ska utesluta allt som tar av min energi och dit inga energitjuvar har tillträde. Det känns som om jag äntligen ska börja leva mitt eget liv. Eller vi två ska leva vårt liv tillsammans på ett sätt som vi trivs.

Foto Linda Storsjö

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *