Lite mera nej i livet

De senaste dagarna vet jag inte vad som har hänt med mig. Jag är nere i en sådan svacka alltså. Det värsta verkar ha blåst över i alla fall och idag känner jag mig bara apatisk. Allt smått som borde göras behöver jag anstränga mig till mitt yttersta för att få gjort. Ingenting har känts motiverande eller roligt. Jag har bara känt att jag är sämst på allt i hela världen och att det inte är någon vits att försöka med någonting. Vem bryr sig om att laga mat, städa, gå på fest, skriva blogginlägg, gå på kurs, betala räkningar och så vidare. Men ändå har jag ju försökt få någonting gjort. Idag har jag både ätit och tvättat kläder. Känns som ett enormt åstadkommande.

Egentligen skulle jag vara på en skrivarkurs idag, men det känns bara som att alla inspiration och energi har runnit ut mig. Jag vill bara sitta hemma. Vill absolut inte träffa folk. Men det är helt okej. Jag måste få tid på mig att återhämta mig. Mitt psykiska mående går ju också i vågor. Just nu har jag en mycket sämre period än vanligt.

Jag ska i alla fall imorgon till psykiatern och då kan jag fråga ifall jag möjligtvis kan fortsätta gå till psykolog. Tror det är bra för mig just nu. Huvudsaken att jag får leva mitt liv i lugn och ro och inte belastar mig själv med onödiga saker. Jag måste bara lägga fokus på sådant som får mig att må bra.

Läs mer:
Jag har aldrig arbetat

På lördag ska vi åka upp till Vasa för att delta i galan om jag hålls frisk föstås. Det känns konstigt. Vet inte riktigt varför. Jag kanske bara inte har kunnat ta in att min blogg är nominerad eftersom allt jag gör just nu känns så onödigt. Precis allt. Jag har suttit och klottrat med pennor och vattenfärger den senaste veckan, men till och med det har känts meningslöst. Det blir ju bara fult i alla fall.

Ändå kan jag skratta lite åt mig själv. Så mycket självdistans har jag ändå kvar. J sade att jag borde börja med hatkonst för att få ut mina frustrationer. Jag har läst ett citat som snurrat runt på facebook flera gånger, ”När du har en dålig dag, kom ihåg att du är ful också”. Det får mig att skratta. Jag kanske borde börja med att göra citattavlor med negativa uttryck som ”Var dag har nog av sin egen plåga” eller ”Nej till allt. Precis allt.” Tror det skulle gå hem hos många som tröttnat på en massa meningslösa positiva kickass-citat. Känns som om jag behöver lite mera NEJ i livet just nu.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *