Podcast

Välkommen till Lungan i stormens podcast! “Tillsammans med kronisk sjukdom”

Podden finns tillgänglig för Android och iOS-enheter. Ladda ner och installera iTunes, Podbean eller Castbox från Appstore eller Google Play.

Avsnitt 4 – En vanlig dag i livet som kroniskt sjuk

I  det här avsnittet pratar vi om hur vår vardag påverkas av kronisk sjukdom. Vi går igenom dagen från morgon till natt.

Avsnitt 3 – Pressad att delta i sociala situationer

Vi pratar om sociala situationer som man ofta kan känna sig pressad att delta i som kroniskt sjuk. Vi diskuterar vilka konsekvenser det kan ha för hälsan när man gör mer än vad man orkar. När man inte vågar tacka nej. Det dåliga samvetet och relationer som rinner ut i sanden.

Dessa artiklar kan intressera dig

Ensamheten många kroniskt sjuka känner under högtider

Hur du kan njuta av högtider som kroniskt sjuk

7 sätt att göra julen lättare för din kroniskt sjuka vän

Avsnitt 2 – De värsta råden vi med kroniska sjukdomar fått höra

Som kroniskt sjuk får man en hel del konstiga kommentarer. Ibland är det råd av personer som menar väl, men det blir bara så fel. Ibland är det rena rama oförskämdheter från folk som fullständigt verkar sakna förmåga till empati. En del gånger blir det så tokigt att man vrider sig av skratt. Det här är de värsta råden vi med kroniska sjukdomar fått höra av anhöriga, bekanta, arbetskollegor, läkare med flera.

Avsnitt 1 – En podcast om livet med kronisk sjukdom

I vårt första avsnitt presenterar vi (Pernilla och Johan) vår podcast. Vi pratar om livet och vardagen med kronisk sjukdom och psykisk ohälsa. Både de ljusa och mörka sidorna tas fram. I det här avsnittet diskuterar vi hur det sociala livet kan påverkas av kronisk sjukdom. Vi pratar också om hur man bäst undviker smittor när man har ett nedsatt immunförsvar.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela