Avsnitt 2 – De värsta råden vi med kroniska sjukdomar fått höra

Avsnitt 2 – Lungan i stormens podcast. Det här är de värsta råden vi med kroniska sjukdomar fått höra av anhöriga, bekanta, arbetskollegor, läkare med flera.

Nu är Lungan i stormens andra poddavsnitt här! Tack så mycket för all feedback som vi fått!

I avsnitt två läser vi upp och pratar om galna saker som kroniskt sjuka fått höra. Det är kommentarer som läsare skickat in till Lungan i stormen.

Som kroniskt sjuk får man en hel del konstiga kommentarer. Ibland är det råd av personer som menar väl, men det blir bara så fel. Ibland är det rena rama oförskämdheter från folk som fullständigt verkar sakna förmåga till empati. En del gånger blir det så tokigt att man vrider sig av skratt. Det här är de värsta råden vi med kroniska sjukdomar fått höra av anhöriga, bekanta, arbetskollegor, läkare med flera.

Lungan i stormens hemsida kan du läsa alla kommentarer som folk skickat in.

De värsta råden 1

De värsta råden 2

De värsta råden av läkare

Här hittar du podden

Podden finns tillgänglig för Android och iOS-enheter. Ladda ner och installera iTunes, Podbean eller Castbox från Appstore eller Google Play. Och förstås hittar du den på Lungan i stormens hemsida.

Följ Lungan i stormenFacebook för mera artiklar och poddavsnitt i ditt nyhetsflöde.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela
Läs mer:
Spelandet hjälpte mig att börja må bättre

1 kommentar

  1. Som psykiskt sjuk kan man få höra väldigt konstiga saker även av läkare . Läkare som jag trodde visste bättre. Har varit sjuk sedan tonåren. Som 25 åring träffade jag en kvinnlig läkare som rekommenderade mej att jag skulle sterilisera mej. Det sa hon rakt ut bara sådär. Blev väldigt chockad. Visste inte vad jag skulle säga. Hade då en partner sedan många år. Sa att jag har en man men vi skyddar oss. Blev förstås både sårad och ledsen. Min pojkvän tröstade mej tror att jag grät då jag kom hem.
    Vad har överhuvudtaget en sådan sak med min psykiska sjukdom att göra? Jag var dessutom väldigt ung. Pga min sjukdom har jag inte barn är bla. rädd för att barnet ärver min sjukdom. Tappade förstås förtroendet för psykläkare totalt. Dethär är det värsta jag fått höra som psykiskt sjuk och det som sårat mest. Bara för att man har en psykisk sjukdom är man inte automatiskt en dålig förälder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *