Några viktiga frukter och grönsaker att köpa ekologiska

Om du tycker att det är jobbigt och dyrt att handla allt ekologiskt så kan du börja med att byta ut några viktiga grönsaker och frukter som gör skillnad för både din hälsa och miljön.

I USA har The Environmental Working Group mätt kemikalienivåerna i 53 olika frukter och grönsaker och tagit fram en lista med de som innehåller den högsta halten av kemikalier, som du alltid bör köpa ekologiska, samt de med lägst halt som du kan köpa oekologiska om du vill.

EWG är en ideell miljöforskningsorganisation baserad i Washington D.C som har som mål att ge människor möjlighet att leva ett hälsosammare liv i en hälsosammare miljö och uppmuntrar oss till att göra medvetna val.

Dirty Dozen & Clean Fifteen

Listan som kallas för Dirty Dozen and Clean Fifteen har funnits sedan 2004 och uppdateras varje år. Den är baserad på resultatet av mera än 35 2000 frukter och grönsaker. Att redan byta ut ett par av varorna du brukar handla oekologiskt till ekologiska kan göra stor skillnad för både din hälsa och miljön!
På listan över hårt besprutade frukter saknas Bananer och körsbärstomater som alltid lönar sig att köpa ekologiska. Listan gäller främst för importerade grönsaker och frukter.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *