Det har varit mycket

På sistone har det varit ganska mycket. För några veckor sen stukade jag foten så illa att jag inte ens kunde gå på den. Eftersom jag aldrig tidigare varit med om något liknande så förstod jag kanske inte riktigt hur tungt det skulle vara för min kropp. Jag har känt mig riktigt sjuk. Till största delen på grund av svullnaden och smärtan, men också för att jag inte kunnat röra på mig så som jag borde.

Efter bara några dagar utan att röra på mig så att jag blir ordentligt andfådd samlas det massor med slem i min opererade lugna. Det ledde så klart till att jag började hosta blod igen. Det har varit lite lugnare med det på sistone. Men nu efter att jag stukade foten har det satt igång igen. Så jag har inte haft något annat alternativ än att äta mediciner för det och försöka ta det lugnt.

Foten kan jag gå på, men inte långt. Den är fortfarande styv och att gå i trappor är svårt, men jag försöker så gott jag kan. På grund av att jag äter kortison är min läkningsförmåga inte som hos en vanlig frisk människa. Allt tar mycket längre tid att läka, och det märks av med foten.

Läs mer:
Förväntansfull inför hösten

Annars har det också hänt trevliga saker. Vi ordnade en rolig halloweenkväll för min syster och några nära vänner. Vi spökade ut oss och hade dekorerat huset med spindelnät och en massa spökiga saker. J lyste upp rummen med olika färgers lampor och vi spelade skrämmande musik här och där. Till och med på toaletten. Det blev en jätterolig och lyckad kväll. Vi tog det lugnt och spelade sällskapsspel tillsammans.

Vi har inte ordnat något hos oss på många år. Trots att jag inte mådde bra på grund av foten så var jag glad. Har inte skrattat så mycket på länge. Sånt skulle det behövas mera av, men det är ju så sällan man orkar. Och inte behöver det vara en temafest för att det ska vara roligt. En vanlig filmkväll eller kaffestund med vänner är precis lika bra.

Festen skulle inte ha blivit av om inte J skulle ha ordnat och fixat, om inte mamma skulle ha bakat, om inte mina vänner skulle ha fixat knytkalas. Och det skulle absolut inte ha gått om inte alla skulle ha varit så otroligt förstående och hjälpsamma. Det var bara att slappna av och känna sig lyckligt lottad.

Efter halloweenkvällen var det payback som gällde. Kände mig som om jag skulle ha supit tre nätter i streck trots att jag suttit stilla och inte druckit en droppe alkohol på hela kvällen. Har inte druckit alkohol på många år på grund av mediciner, sjukdom och för att det helt enkelt inte är värt det.

Läs mer:
Varför bryr vi oss inte om våra medmänniskor?

Sen blev jag förstås förkyld. Det tog tid innan det blev bättre. Jag brukar sällan vara förkyld, men tror att jag har varit så överansträngd på sista tiden att det slog ut. Det värsta med förkylningar är att det ofta blir till följdsjukdomar som lunginflammation och bronkit. Just nu är jag väldigt slemmig och får ta luftrörsutvidgande medicin och blåsa i min acapella, som är ett hjälpredskap för att få upp slem.

Hoppas jag snart kan röra på mig igen. Jag märker genast hur jag mår mycket sämre av att bara sitta inomhus, både fysiskt och psykiskt.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *