Har gjort en hel del på sistone

Det var ett tag sedan jag skrev sist. Jag har varit upptagen med annat. Jag och J bodde förra veckan några dagar hos mina föräldrar medan dom var på en utlandsresa. Vårt uppdrag var att ”vakta” katten. Eller konungen som han kallas. Han ska in och ut ur dörren, och så äter han som en häst.

Det kändes skönt och avkopplande att bo hos mina föräldrar. Huset är mitt i skogen i en liten by. Mitt favoritställe på den här jorden. Så vi brukar ofta vara där för att få omväxling och för att slappna av.

Medan vi var där grillade vi. Jag fixade grillspett och potatispaket med örter och smör. Och så var vi utomhus en hel del. Jag målade mycket med vattenfärger och en dag var vi ute och handlade med min farmor.

Jag tror jag den senaste veckan rört på mig mera än vad jag gjort på ett år. Vi har gått ut och gå lite mera nu när det är varmare och lättare för mig att andas utomhus. Känns bra att stärka sig. Jag är fortfarande jättesvag i alla muskler sedan förra sommaren, eftersom jag ju bara suttit inomhus och kämpat mot ångesten.

Ångesten är långt ifrån över. Jag tar fortfarande lugnande tabletter och insomningsmedicin. Men jag har försökt att minska på det. Bakslag kommer det hela tiden. Vissa nätter sover jag inte alls bra, och nu idag har jag faktiskt ont i halsen. Har tappat rösten ofta på sista tiden. Antagligen för att jag har så mycket problem med slem i lungorna. Får hålla på och hosta och harkla hela tiden.

Läs mer:
Nominerad i kategorin årets hälsoblogg

Jag har i alla fall gjort mera och det är ett bra tecken. I några dagar har jag hållit på och fixat nya hemsidor till min man. Det var roligt men blev nog lite för intensivt för mig. Min hjärna har en gräns för hur mycket den klarar av. Och att sitta vid datorn ett par dagar i streck och jobba, hur roligt det än är, är för mycket. Men jag gjorde det för att jag ville ha något annat att fokusera på än ångesten. Jag äter depressionsmediciner som också ska ha en uppiggande effekt. Många blir helt uppjagade av dom, och jag tror dom har lite samma effekt på mig. Fast pigg känner jag mig aldrig.

Har märkt att om jag sitter inomhus en hel dag har jag mycket mera ångest. Känner mig världsfrånkopplad och får overklighetskänslor. Därför försöker jag ta det lite försiktigt med alla mina projekt som innebär att man sitter framför en dator.

Annars har jag funderat på att börja pressa växter. Är det någon som kan något om det? Hör gärna av er och berätta lite mera. För jag kan inte mycket.

Konungen fick ny stege till sin koja. Han börjar bli ganska gammal.
Lite klotter med vattenfärger.
Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

9 kommentarer

 1. Jästrans va duktig du är på att måla ? WOW!! ?
  För min del är tid framför datorn väldigt jobbigt för hjärnan, och blir stressad. Får mer än nog av det på mitt jobb, som dessutom är überstressigt, så kanske en hel del har blivit förstört där ? Hemma har jag ingen dator, både bra och dåligt ?

 2. Hej Pernilla!
  Jättefint att du känner dig piggare. Bra att röra på sig utomhus. Hjälper både kropp och knopp. ? H. Ika

 3. Skönt att höra att du mår iallafall lite bättre. Mår bättre när det är ljusare ute och åtminstone lite varmare. Har både fått tvättat och en maskin disk på idag. Ofta gör jag det när jag absolut måste. Är jag så trött att det bara snurrar i huvudet får jag inte mycket gjort.
  Har tillbringat tid med min stora familj,syskon,syskonbarn,föräldrar. Så otroligt sorgligt med Avicis tragiska bortgång. Tyvärr ser inte psykisk ohälsa till ålder,berömmelse, att man har familj och vänner. Hoppas denna tragedi gör att vi kan prata om psykisk sjukdom att unga människor bränner ut sej och blir sjukskrivna.
  Kramar syskonbarnen lite extra. Hoppas vi alla får en fin sommar. Det är lätt att säga men så länge vi alla är friska så har vi det viktigaste varandra och hälsan.

 4. Visst har du väl målat i många år? Gått på kurser? På riktigt, jag hajade till när jag såg bilden, det är något oerhört gripande med den. säljer du dina tavlor? Kram o tack för bloggen.

  1. Oj, tack, vilken komplimang 🙂 Jag är nog mest självlärd och lärd via internet. Har inte tänkt på att sälja, men varför inte 🙂 Vad roligt att du uppskattar min blogg, det gör mig glad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *