Obehagliga medicinbyten

Nu har det gått ett tag sedan jag har skrivit igen. Orken och lusten går upp och ner, mest beroende på mitt mående. Största anledningen till att jag har haft en liten paus är att det har varit mycket annat.

Jag har haft problem med mina lungor. Hostat mycket slem. Hostat och hostat tills lungorna har börjat blöda, vilket är det mest obehagliga som kan hända. Går inte att beskriva hur tungt det är, både fysiskt och psykiskt.

I natt prövade jag för första gången på ett år att byta ut min insomningsmedicin. Jag har använt en insomningsmedicin som heter stilnoct. Jag är ingen expert men det är någon form av kortverkande hypnotika som tillhör gruppen bensodiazepiner.

Det kan nu vara att det här är en slump, men sen dess att jag för ett år sen bytte ut mirtazapin som jag tidigare har haft som sömnmedicin och började med stilnoct har jag känt mig väldigt konstig i skallen. Har liksom känt mig sovande vaken och yr.

Dessutom har jag ätit opamox som är en lugnande medicin, också en bensodiazepin. Det jag skulle komma till var förra natten. Jag har länge trappat ner stilnoct och nu skippade jag det helt och tog en skärva mirtazapin (max 3,25 mg) för att somna. Kan tillägga att jag slutade med mirtazapin för ett år sedan för att jag inte kände att det hjälpte mig att somna.

Läs mer:
Förbereder mig på att slåss

Men nu i natt och i morse när jag vaknade kände jag mig sjukt yr, som en drogad zombie. Huvudet var helt suddigt. Som om man skulle ha vadd i öronen och jag kunde inte koncentrera synen på något. Alla ljus känns för starka. Kände mig svimfärdig.

Det här fick ju igång min hypokondriska hjärna på allvar. Fortfarande är jag helt borta. Så jag ringde läkare eftersom jag hade ett annat ärende också. Hon sa att det är en vanlig sak som människor klagar på när dom tar mirtazapin. Stilnoct verkar i fyra timmar, medan den här medicinen sitter i.

Inte känns någonting normalt ännu. Men jag tänker lita på min läkare den här gången. Får väl gå omkring och känna mig som en hypokondrisk zombie idag då och se om någonting blir bättre.

En annan sak som säkert inverkar är att jag bara sov fem timmar igår natt, eftersom jag skulle till tandläkaren följande dag. Jag var ju säker på att tänderna snart skulle ramla ur käften eftersom det var så länge sen jag varit till tandläkare, så jag sov bara fem timmar natten innan. Men det var faktiskt inte något fel på mina tänder. Hade kanske början till ett hål någonstans. Sådär är det när man har en livlig fantasi.

Läs mer:
11 geniala sätt som min man gör mig galen på

Så nu idag får jag väl gå omkring och känna mig så här. Och hosta slem och hoppas på det bästa. Jag har ätit mirtazapin förut i högre dos (15 mg) och då har det inte känts så här. Men mindre mängd ska ge mera sömnighetseffekt. Trevligt med alla dessa biverkningar i kombination med min galna hjärna. Kanske jag har abstinensbesvär också, vem vet.

Nå, får väl stå ut och bara vara. Försöka koncentrera mig på något annat, om det går. Väntar på att jag ska kunna fortsätta med podden igen också, men har låtit som en kråka i några veckor nu så det har tyvärr inte gått.

 

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

2 kommentarer

  1. Hittade hit av ren slump. Du är viktig! Skriv även när du egentligen inte orkar. Då behövs du som mest. Tack <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *