Kontakten med läsarna är det bästa

Ibland tappar jag bort mig helt och hållet. Jag glömmer bort varför jag bloggar. Allt känns bara onödigt och futtigt. Men mitt i allt mörker händer det något som påminner mig om varför det jag gör är så viktigt. Det är tack vare dig som läser och kommenterar på min blogg, eller hör av dig på ett eller annat sätt.

Kontakten med mina läsare är det absolut bästa med mitt skrivande. Utan er skulle min låga inte hållas igång så länge. Jag får minst lika mycket som jag försöker ge genom min blogg. När inspirationen tryter och jag mår dåligt finns det alltid någon som känner igen sig och kan muntra upp mig och dela med sig av goda råd.

Lyfter fram kronisk sjukdom

Igår var en sådan dag då jag blev påmind om hur viktigt det är att lyfta fram dem som lider av kroniska och osynliga sjukdomar. Det finns så otroligt många där ute som plågar sig långt över bristningsgränsen för att de inte känner att deras sjukdom accepteras av samhället. Vi är pusselbitarna som inte passar in någonstans. Vi platsar inte i skolor, på arbetsplatser, som vänner eller föräldrar. Instanserna har inga stöd som lämpar sig för oss och vården förstår sig inte på oss. Speciellt svårt har de som lider av en sällsynt sjukdom eller någon som är multisjuk. Vi blir stämplade som psykiskt rubbade och inbillningssjuka. Vi blir negligerade och utfrysta på så många olika håll att vi får kämpa för att samla ihop den minsta lilla spillran av självrespekt.

Läs mer:
Ärlig behöver bli ärligare om sitt mående

Så många är nedtryckta till botten och trampade på av precis alla. Vi behöver synas och höras och förstå att vi har all rätt i världen till att leva drägliga liv där vi har energi kvar i vardagen för att göra sådant som får oss att må bra.

Vill att alla ska höras

Här på Lungan i stormen vill jag att alla ska får göra sig hörda. Min önskan är att genom mina inlägg sprida förståelse för oss som lider av kroniska sjukdomar. Men jag skriver inte enbart för dem som är sjuka, utan jag vill också ta fram hur det är att vara anhörig till någon med en svår sjukdom. Alla berörda parter behöver mera förståelse.

Jag är så glad för alla kommentarer och gillningar. Sedan jag lanserade min nya version av Lungan i stormen har jag fått flera hundra följare på min Facebooksida. Stort tack för att du följer mig!

Jag är väldigt nyfiken på vem du är som läser min blogg? Och varför läser du? Finns det något du skulle vilja läsa mera om?

 

Bild från Pixabay

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

8 kommentarer

  1. Blivande sjukskötare. Alltid intressant och lärorikt att läsa patientberättelser. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!

  2. Före detta vårdare. Lider av utmattningssyndrom. Gillar hur du skriver. Tips: Dina texter kunde samlas i en bok:)

  3. En helt vanlig tjej från österbotten som har varit sjuk sedan 2009, kämpar både psykiskt och fysiskt och känner igen mig så mycket i det du skriver. Tack för att du delar med dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *