Listan om att blogga

Jag hittade en blogglista på Karolinas blogg som jag tyckte att jag också kunde fylla i. Igår var vi på höstmarknad till Ekenäs med J och mina föräldrar. Idag är jag väldigt trött så det passade perfekt med att fylla i en lista och dricka ett par koppar kaffe till det.

Hur länge har du bloggat?

Jag har bloggat i ungefär fem år nu. Jag började sommaren 2011 när jag låg intagen på sjukhus och genomgick en massa lungoperationer. Det var min syster som föreslog att jag skulle börja blogga för att hålla kontakt med omvärlden. Jag vara väldigt distanserad från allt och alla hela det året på grund av sjukdomen. Sedan dess har bloggandet bara fortsatt.

På vilka sajter?

Jag började blogga på Blogspot. Den bloggen finns ännu kvar. Ifall någon är intresserad av att se hur och vad jag skrev om när jag låg på en kirurgisk avdelning så är det bara att gå dit och bläddra i arkivet.
För ett år sedan började jag blogga på Sevendays. Där fick jag många nya läsare. Min blogg utvecklades mycket under ett år. Jag hittade min röda bloggtråd. Kom på att jag ofta skrev mera artiklar än blogginlägg. Nu för fem veckor sedan startade jag en helt egen sida för Lungan i stormen. Namnet på bloggen tycker jag om så mycket att jag aldrig har ändrat det.

Vad är det bästa med att blogga?

Det bästa med att blogga för mig är nog alla människor man kommer i kontakt med via bloggen. Jag får lära mig mycket nytt om andras sjukdomar och livssituationer via bloggen. Jag vill ju att min blogg ska handla lika mycket om mina läsare som den handlar om mig. Därför försöker jag uppmuntra människor till att dela med sig av sina sjukdomsberättelser för att stöda och hjälpa andra. Det kan man göra här.

Läs mer:
Ett försök att dämpa ångesten

Och det sämsta med att blogga?

I mitt fall vet jag inte vad jag har för dåligt att säga om att blogga. Men det skulle kanske vara då att jag lägger väldigt mycket tid ner på att skriva och att jag inte riktigt ännu har hittat på något vettigt sätt att organisera mig. Jag kan jobba på bloggen från morgon till kväll en del dagar.

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?

Jag tar bilder själv ibland och använder mig av bildbanken Pixabay ibland. Bilderna som jag tar själv tar jag med en kompaktkamera eller en systemkamera. Beror på humör och ork. Att berätta om märken eller modell tycker jag är onödigt.

Har bloggen lärt dig något?

Det kan man lugnt säga. Jag har lärt mig om människor och deras sjukdomar. Jag har lärt mig en massa om andra människor. Och visst kan man väl säga att jag lärt känna mig själv bättre också genom allt mitt skrivande. Jag har fått fundera mycket på allt som rör sig i mitt huvud, och jag har fått bearbeta en massa tankar.
Sen har jag ju också läst en massa fakta för artiklarna som jag skriver. Jag har lärt mig mycket om varje ämne jag tagit upp. Det har varit allt ifrån matens inverkan på hälsan till varför människor beter sig på ett visst sätt.

Läs mer:
Inte ett knyst från folkpensionsanstalten på 16 veckor

Har du lärt känna någon via bloggen?

Många. Och som jag nämnde tidigare har det varit något av det roligaste med bloggandet. Jag kom bland annat i kontakt med Sandra Jönsson som driver sajterna Bättre hälsa och Sandra Jönsson Publishing. Hon är numera min vän och mentor och har hjälpt mig en massa med att komma igång med min nya sida, och jag skriver artiklar för hennes sida nu och då.

Jag har också lärt känna bloggaren Lille John som bloggar om populärkultur. Vi planerar att göra något bloggprojekt tillsammans i framtiden också.
Sen har jag också kommit i kontakt med många av mina läsare som har blivit som nya vänner för mig som jag mer eller mindre regelbundet har kontakt med.

Hur många inlägg skriver du i veckan?

Det blir nog en hel del. De senaste fem veckorna har jag försökt skriva ett per dag. Samtidigt försöker jag marknadsföra min sida och samla in läsarberättelser och göra intervjuer med människor som sysslar med något intressant som passar att ta med på min sida.

Kan du leva på din blogg?

Nej, inte i dagsläget. Jag kan tjäna lite extrapengar någon gång ibland, men det handlar inte om så stora summor att jag skulle kunna leva på det. Men jag hoppas att jag i framtiden kan utveckla Lungan i stormen så att jag kunde tjäna lite mera eftersom jag är sjukskriven och inte klarar av ett normalt jobb.

Läs mer:
11 geniala sätt som min man gör mig galen på

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?

Allt för mycket tid, men det är så roligt att jag har svårt för att minska på det. Det jag måste göra är att organisera min tid bättre i framtiden.

Hur länge kommer du att blogga?

Jag hoppas att jag kommer att fortsätta blogga länge. Det beror ju på orken och hälsan. Men jag har inga planer på att lägga ner. Tvärt om vill jag utveckla Lungan i stormen och göra den bättre. Förhoppningsvis kommer jag att blogg i många många år ännu. Att skriva är något av det roligaste jag vet.

*Bild från Pixabay idag

 

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *