Methotrexate – en medicin att både hata och älska

Bild: © Lungan i stormen

Methotrexate är verkligen en fantastisk medicin, men tyvärr kommer den med fantastiskt tråkiga biverkningar också.

I det här videoinlägget berättar jag lite allmänt om medicinen, som från början bara användes för att behandla cancer. Den är med på WHOs lista över de mest essentiella, effektiva och säkra medicinerna som används idag.

Jag har själv använt methotrexate i ungefär sex år nu. Jag önskar att jag slapp den men tyvärr fortsätter bara mina lungproblem, så jag är beroende av medicinen fortfarande. Jag är tacksam för att medicinen finns. Utan den skulle jag inte klara mig, men biverkningarna skulle jag verkligen klara mig utan.

Titta på videon för att få veta mera om hur medicinen påverkat mig.

Tar du också methotrexate?

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela
Läs mer:
6 konstiga saker jag lärt mig som kroniskt sjuk

7 kommentarer

  1. Jo, jag har ätit Methotrexate…Trexan sen 2008. Började få magsår så nu har dom bytt till METOJECT som då är en spruta med samma innehåll. Går ju inte via magen .Jag har ledgångsreumatism

  2. Tack Pernilla för alla inlägg,video m.m.Betyder mycket för mig att läsa,Kram om dig Anette

  3. Absolut! Som psykiskt sjuk känner jag igen mej i mycket i din blogg. Även av mina psykmediciner har jag fått biverkningar illamående så jag spytt,viktuppgång,håravlossning och mycket mera.
    Din blogg behövs! Du är stark.

  4. Hej kom in på din sida då jag sökte om min SLE oj vad bra du beskriver hur det är att äta denna medicin,jag är väldigt trött av den men mår ok ändå,skönt och höra fler som inte mår så bra.
    mvh Ingela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *