December är för många kroniskt sjuka en tid då man mår sämre både fysiskt och psykiskt. Många har familj och vänner som inte respekterar eller förstår när man inte orkar med allt som hör julen till. Man kan känna sig väldigt besviken och otillräcklig för att man inte når upp till andras orimliga förväntningar. Andra lever helt ensamma och har ingen att dela julen med, vilket är väldigt ledsamt.

Det är aldrig lätt att må fysiskt och psykiskt dåligt, men under julen är det många som känner sig extra stressade och nedstämda. Därför vill jag det här året försöka göra december till en månad då vi som mår dåligt satsar lite extra på att ta hand om oss själva.

Genom att varje dag ända fram till julafton följa med Lungan i stormens julkalender får du ta del av små enkla tips på hur du kan ta hand om dig själv. Meningen är att du varje dag blir påmind om att prioritera dig själv och din hälsa. Se det som ett litet uppiggande självhjälpsprogram i decembermörkret.

Tillsammans kan vi diskutera i kommentarsfälten om hur vi lyckats ta hand om oss själva varje dag, och vi kan prata om det som känns tungt. Alla tips passar inte för alla, men jag hoppas att alla ska hitta något som kan pigga upp vardagen.

Läs också  En julkalender för dig som mår dåligt - LUCKA 5

Det är okej att vara sjuk! Också i juletider. Och du kan ha nytta av julkalendern trots att du inte har en fysisk eller psykisk sjukdom. Det är alltid viktigt att ta hand om sig själv.

Följ Lungan i stormen

Du kan följa Lungan i stormen på Facebook. Där lägger jag upp nya luckor varje dag. Dom kommer också att finnas på hemsidan. Det går också bra att följa med genom att prenumerera på min youtubekanal.

God jul!

Önskar Pernilla och Johan på Lungan i stormen

Här kan du se alla luckor som kommit hittills!