En julkalender för dig som mår dåligt

Bild: © Lungan i stormen

Det är aldrig lätt att må fysiskt och psykiskt dåligt, men under julen är det många som känner sig extra stressade. Därför vill jag det här året försöka göra december till en månad då vi som mår dåligt satsar lite extra på att ta hand om oss själva. Genom att följa med Lungan i stormens julkalender får du ta del av små enkla tips på hur du kan ta hand om dig själv.

December är för många kroniskt sjuka en tid då man mår sämre både fysiskt och psykiskt. Många har familj och vänner som inte respekterar eller förstår när man inte orkar med allt som hör julen till. Man kan känna sig väldigt besviken och otillräcklig för att man inte når upp till andras orimliga förväntningar. Andra lever helt ensamma och har ingen att dela julen med, vilket är väldigt ledsamt.

Det är aldrig lätt att må fysiskt och psykiskt dåligt, men under julen är det många som känner sig extra stressade och nedstämda. Därför vill jag det här året försöka göra december till en månad då vi som mår dåligt satsar lite extra på att ta hand om oss själva.

Genom att varje dag ända fram till julafton följa med Lungan i stormens julkalender får du ta del av små enkla tips på hur du kan ta hand om dig själv. Meningen är att du varje dag blir påmind om att prioritera dig själv och din hälsa. Se det som ett litet uppiggande självhjälpsprogram i decembermörkret.

Läs mer:
En julkalender för dig som mår dåligt - LUCKA 5

Tillsammans kan vi diskutera i kommentarsfälten om hur vi lyckats ta hand om oss själva varje dag, och vi kan prata om det som känns tungt. Alla tips passar inte för alla, men jag hoppas att alla ska hitta något som kan pigga upp vardagen.

Det är okej att vara sjuk! Också i juletider. Och du kan ha nytta av julkalendern trots att du inte har en fysisk eller psykisk sjukdom. Det är alltid viktigt att ta hand om sig själv.

God jul!

Önskar Pernilla och Johan på Lungan i stormen

Här kan du se alla luckor som kommit hittills!

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *