Podcast – Tillsammans med kronisk sjukdom

Lungan i stormen podcast Tillsammans med kronisk sjukdom

Podcasten “Tillsammans med kronisk sjukdom” handlar om livet med kronisk sjukdom sett ur de sjukas och de anhörigas perspektiv. Podden drivs av Pernilla och Johan. Pernilla lider av en kronisk sällsynt lungsjukdom och Johan finns som en stöttepelare vid hennes sida varje dag.

Podden finns tillgänglig för Android och iOS-enheter. Lyssna på bland annat Apple podcasts, Spotify, Podbean, Acast eller Castbox som du kan ladda ner från Appstore eller Google Play.

Avsnitt 8 – Mår du dåligt av sociala medier?

Att scrolla för mycket i lycklighetsflödet i sociala medier kan få vem som helst att må psykiskt dåligt. Många med kroniska sjukdomar upplever att sociala medier får dem att må riktigt dåligt. Lyssna på vårt poddavsnitt där vi berättar om både de positiva och negativa sidorna av sociala medier. Vi berättar också om hur vi har använt sociala medier genom tiderna och hur det påverkat vårt mående.

Här hittar du till inlägget “Mår du dåligt av sociala medier?

Vill du minska på sociala medier? Läs också 6 anledningar till att skära ner på sociala medier.

Avsnitt 7 – Ekonomi och kronisk sjukdom

Att ha svårigheter med ekonomin är mer regel än undantag när man lever med en kronisk sjukdom. Nekande beslut och instanskrig suger ur en all energi och gör livet svårt.

Avsnitt 6 – Tv-spel och kronisk sjukdom

Vi pratar om spelandets betydelse i våra liv. Att spela dator- och konsolspel har hjälpt Pernilla att ta sig igenom sitt livs mörkaste tider. Spelandet är fortfarande en trevlig och meningsfull sak som vi gör tillsammans i vår vardag. Läs mera här.

Avsnitt 5 – Kroniskt sjuk mitt i en pandemi

Läs mera om vårt folkmusikprojekt Tailsway och lyssna på vår debutskiva här.

Avsnitt 4 – En vanlig dag i livet som kroniskt sjuk

I  det här avsnittet pratar vi om hur vår vardag påverkas av kronisk sjukdom. Vi går igenom dagen från morgon till natt.

Avsnitt 3 – Pressad att delta i sociala situationer

Vi pratar om sociala situationer som man ofta kan känna sig pressad att delta i som kroniskt sjuk. Vi diskuterar vilka konsekvenser det kan ha för hälsan när man gör mer än vad man orkar. När man inte vågar tacka nej. Det dåliga samvetet och relationer som rinner ut i sanden.

Dessa artiklar kan intressera dig

Ensamheten många kroniskt sjuka känner under högtider

Hur du kan njuta av högtider som kroniskt sjuk

7 sätt att göra julen lättare för din kroniskt sjuka vän

Avsnitt 2 – De värsta råden vi med kroniska sjukdomar fått höra

Som kroniskt sjuk får man en hel del konstiga kommentarer. Ibland är det råd av personer som menar väl, men det blir bara så fel. Ibland är det rena rama oförskämdheter från folk som fullständigt verkar sakna förmåga till empati. En del gånger blir det så tokigt att man vrider sig av skratt. Det här är de värsta råden vi med kroniska sjukdomar fått höra av anhöriga, bekanta, arbetskollegor, läkare med flera.

Avsnitt 1 – En podcast om livet med kronisk sjukdom

I vårt första avsnitt presenterar vi (Pernilla och Johan) vår podcast. Vi pratar om livet och vardagen med kronisk sjukdom och psykisk ohälsa. Både de ljusa och mörka sidorna tas fram. I det här avsnittet diskuterar vi hur det sociala livet kan påverkas av kronisk sjukdom. Vi pratar också om hur man bäst undviker smittor när man har ett nedsatt immunförsvar.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela