Medograf kopplar ihop patienter

Medograf
Bild av Hybrid Images / Canva

*Annons för Medograf*

Vill du komma i kontakt patienter som har erfarenhet av just din sjukdom? Medograf hjälper dig att nå ut till andra sjuka via sitt omfattande patientnätverk. Läs mer om vad du kan göra via deras app.

När jag insjuknade i en sällsynt kronisk lungsjukdom blev jag plötsligt väldigt ensam. Förutom att min dåliga hälsa gjort det svårt för mig att orka träffa folk har det också varit svårt att få förståelse för vad jag gått igenom. Själv har jag haft stor hjälp av olika stödforum för kroniskt sjuka.

Nu för tiden finns den smarta plattformen och appen Medograf till för oss kroniskt sjuka och våra anhöriga. Medograf är ett patientbyggt community där man kan får hjälp och stöd helt anonymt.

Ett värdefullt stöd i vardagen

Ofta får man det värdefullaste stödet av personer som själva har erfarenhet av det man går igenom. Vi som har lång erfarenhet av att leva med kroniska sjukdomar har samlat på oss värdefull kunskap som kan vara till stor nytta för någon som nyligen insjuknat.

På Medograf tror man på att personer med diagnoser och deras anhöriga är kompetenta att hjälpa varandra i många situationer. Deras plattform finns till för att koppla ihop patienter så att de kan nå ut till varandra med sina erfarenheter. Målet är att förbättra hälsa och underlätta egenvården.

Läs mer:
Att visa sitt stöd för en person med kronisk sjukdom

På Medograf är det möjligt att:

  • Komma i kontakt med läkare
  • Gå med i grupper
  • Föra sjukdomsdagbok
  • Hitta människor som kämpar med samma sjukdom
  • Lära sig mer om olika mediciner och hjälpmedel
  • Få medicinpåminnelser

Att hitta människor som själva har erfarenhet av det man går igenom kan verkligen underlätta tillvaron. Har man en sällsynt diagnos som jag kan stödet av patienter med samma eller liknande sjukdomar vara ett viktigt stöd i vardagen.

Många kroniskt sjuka saknar det sociala stödet som är så viktigt för vårt mående. Det är inte alla som har en familj eller vänner som kan stötta och hjälpa på rätt sätt. Därför är ett comunity som Medograf så värdefullt.

Stödgrupp för Covid-19

På Medograf finns också en stödgrupp för Covid-19 där man kan diskutera allt som berör den pandmipräglade vardagen. Till gruppen hittar du här.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *