Att fira jul som kroniskt sjuk – De mest uppskattade inläggen

fira jul ensam
Bild av alinabuzunova / Canva

Julen närmar sig och det är dags att börja förbereda sig mentalt på vad som komma skall. Här hittar du Lungan i stormens mest uppskattade tips om att fira jul som kroniskt sjuk.

Många kroniskt sjuka har genom åren berättat för mig att julen är en högtid som på många sätt kan bli fysiskt och psykiskt tung. Man kanske känner att man räcker till så som man skulle vilja. Familjen kanske ställer orimliga krav på en. Eller så kanske det känns tungt att vara tvungen att fira jul ensam.

Våra mest uppskattade inlägg om julen

Här kommer några av Lungan i stormens mest uppskattade inlägg om hur du som sjuk eller anhörig kan förenkla julen och göra den mer njutbar.

Julen är en svår högtid för många kroniskt sjuka

Det här inlägget handlar om de svåra känslorna som kan uppstå i samband med julen. Du får tips på hur du hanterar känslorna.

Mysiga tips för dig som firar jul ensam

I det här inlägget får du en massa tips på hur du kan fira en trevlig jul för dig själv. Att fira ensam behöver nödvändigtvis inte betyda att fira helt utan sällskap.

7 sätt att hantera ångest och depression på julen

Känner du att ångesten gör sig påmind speciellt under juletiden? Då är det här inlägget för dig.

Läs mer:
Fysisk och psykisk sjukdom går hand i hand

Hur du kan njuta av julen som kroniskt sjuk

Här får du tips på hur du kan förenkla och njuta av julen som kroniskt sjuk. Jag tar upp vad du kan göra på förhand för att underlätta firandet med familjen. Om du inte fysiskt har möjlighet att delta i julfirandet hos familj eller vänner får du tips på hur du istället kan gå till väga.

7 sätt att göra julen enklare för någon som är kroniskt sjuk

Är du anhörig till någon som är kroniskt sjuk och vill ha tips på hur du kan göra julen så bra som möjligt för den som är sjuk? Här får du en massa tips du kanske inte tänkt på.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *