Alla borde läsa i badkaret! (boklistan)

Böcker för mig är

Ett sätt att slappna av och ett sätt att lära sig något nytt. Jag har alltid en bok på gång, oftast flera, men beroende på mitt psykiska mående går det ibland väldigt långsamt. När man inte alls mår psykiskt bra klarar man inte av att koncentrera sig så pass mycket att man skulle förstå innebörden av meningarna i en bok. Det går liksom inte att ta till sig. Men oftast går det bra, och läsning kan till och med hjälpa mig att ta mig ur jobbiga tankebanor. Att låta sig uppslukas i en fantasivärld gör gott för mitt mående överlag. Ändå är jag väldigt kräsen med vad jag läser. Det måste vara väldigt fängslande på något vis för att jag ska orka ta mig igenom boken. Är det tråkigt så går det inte. Sen läser jag också en hel del böcker om hälsa och självutveckling i någon form.

Just nu läser jag

En prisbelönt deckartriologi av Peter May som utspelar sig i Hebriderna. Karaktärerna och miljön är väldigt levande och det är svårt att släppa hans böcker när man börjat läsa. De handlar om före detta polisen Fin MacLeod som återvänder till sitt barndomshem på ön Lewis för att lösa ett mordfall. Det har nästan aldrig skett ett mord på Hebriderna, så det är ett mycket speciellt fall. Jag kan ärligt säga att det här är det bästa jag läst på tio år. Efter att ha läst redan den första boken fick jag lust att besöka öarna och lära mig mera om dem. Peter May berättar i sina böcker både om hur livet på Hebriderna var förr i tiden och hur det är nu för tiden. Det är otroligt spännande och intressant! Böckerna hittar du förmånligt här:

Läs mer:
Instanserna tar semester, medan jag ska jobba för att få vara sjuk

Svarthuset, Lewismannen och Lewispjäserna.

En perfekt läsplats är

Skratta inte, men badkaret. Att läsa i badkaret är den mest avslappnande sysselsättning jag vet. Men det ska man helst inte göra med lånade böcker. Men för mig kan det inte bli ett problem eftersom jag lyckats bli av med mitt bibliotekskort efter att ha glömt att lämna in en bok när jag mådde väldigt dåligt. Jag har bestämt mig för att inte låna böcker. Det har blivit en garanti för att de inte blir lästa. Jag tänker som så att om en bok är så bra att jag vill läsa den så vill jag också ha den om det är möjligt.

En bok alla borde läsa

Kan inte tänka mig en bok som alla borde läsa. Folk är ju intresserade av så olika saker. Kanske en bok om vett och etikett då.

Pappersbok eller e-bok

Jag läser hellre pappersböcker. Sen läser jag en hel del tidningsartiklar, bloggar och ibland noveller på nätet. Men helst av allt läser jag böcker med papperssidor att bläddra i. Det är nog bara av gammal vana. I mitt föräldrahem har det alltid funnits mycket böcker. Både pappa och syster läser konstant. Själv har jag alltid läst mera i perioder. Men det att det har funnits mycket fysiska böcker hemma har ju gjort att man läst sådana.

Läs mer:
Ett försök att dämpa ångesten

En bok jag kan läsa flera gånger om

Det är nog Harry Potter. Det är en fantastisk fantasivärld att sjunka in i, och varje gång man läser böckerna märker man nya detaljer och gör nya kopplingar. Jag blev ett fan av Harry Potter-serien ungefär när tredje boken kom ut. Totalt finns det sju stycken. När den sjunde boken kom ut var jag helhysterisk. Jag minns att jag hade förbeställt den och lyssnat på podar om Harry Potter i många månader. På mitt sommarjobb i en semesterby gick jag omkring och krattade med hörlurar i öronen och på mina pauser läste jag den sjunde boken. Läste den dag och natt tills den var slut. Efter det var jag helt förstörd, eftersom det var sista boken i serien.

Min favoritförfattare

Ja då måste jag väl säga J.K Rowling och Peter May vill jag också nämna. J.K. Rowlings böcker kan man läsa i vilken ålder som helst.

Det här skrivs det alltför lite böcker om

Kommer inte att tänka på något. Jag tycker det skrivs massor om allt möjligt. Kan inte såhär på rak arm komma på något jag skulle sakna.

Den bok som berört mig mest är

Igen en fråga där man bara ska nämna EN bok. Tycker det är svårt. En bok kan ju beröra på så många olika sätt. Överlag tycker jag att det är en bok där författaren har lyckats med att göra karaktärerna så levande att man bryr sig om dem. Men sen finns det ju också självbiografier som ju handlar om människors verkliga livsöden, och sådana kan många gånger vara väldigt berörande. Därför berör till exempel ofta en del bloggar mig mer än fiktiva berättelser.

Läs mer:
Objudna gäster i hjärnan

I höst ser jag fram emot att läsa

Sista delen i Mariette Lindsteins triologi om livet i och efter en sekt. Hon har själv varit medlem i scientologerna en stor del av sitt liv och berättar i sina böcker om hur det är att bli hjärntvättad av en sekt, och om förföljelserna och trakasserierna efter att hon bröt sig loss. Den tredje boken handlar om hur det är att som barn växa upp i en sekt. Böckerna handlar om en fiktiv sekt, men är förstås baserade på Mariettes egna upplevelser. Redan att skriva böckerna är en stor risk hon tagit. Ifall du är intresserad hittar du till böckerna här:

Den första boken är Sekten på Dimön, den andra är Sekten som återuppstod och den tredje är Sektens barn.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *