Nominerad i kategorin årets hälsoblogg

Igår kväll när jag precis var på väg att stänga av min dator och gå till sängs råkade jag se att den första röstningsomgången för det finlandssvenska bloggevenemanget galan var avslutad. Galan är ett stort evenemang som ordnas för andra året i rad, där man får nominera och rösta på sina favoritbloggar i diverse kategorier.

Scrollade igenom inlägget för att se vem som hade gått vidare till den andra och sista röstningsomgången och såg till min stora förvåning min egen blogg där! Lungan i stormen är en av tre nominerade bloggar i kategorin årets hälso- och träningsblogg.

Jag är riktigt paff. Hade inte väntat mig det här. Jag har haft så mycket annat på gång med krånglande hälsa och arbetslivsutredningar att jag inte har hunnit tänka på någon gala. Men i alla fall så är jag så glad och tacksam för att folk har röstat på just min lilla blogg.

Skriver om det svåra

Jag har alltid känt mig så avsides i den finlandssvenska bloggbubblan. Jag skriver om så annorlunda ämnen. Mitt fokus har jag lagt på kronisk sjukdom och psykisk ohälsa. Mitt mål med Lungan i stormen är att uppmuntra sjuka att våga vara öppna med sitt mående och inte skämmas för att de är sjuka. Allt för många sopar sitt illamående under mattan eftersom de är rädda att inte duga eller räcka till. Det här vill jag försöka ändra på. Och kan jag ens få upp ögonen på en människa så är jag själaglad.

Läs mer:
Kanske i ett annat liv - om krossade drömmar

Vill skapa förståelse

Jag strävar också till att skapa förståelse hos omvärlden för hur det är att leva med en kronisk sjukdom. Många kroniskt sjuka har svårt att själva sätta ord på och förmedla sitt mående och sina känslor. Då kan de låna ett av mina inlägg för att visa till sina anhöriga, vänner, arbetskamrater eller vårdare.

Jag har fått många fina meddelanden och kommentarer av människor som tackat mig för mina skriverier och berättat att de har börjat tänka om angående hälsan. En del har skrivit att min blogg hjälper dem att förhålla sig till sin sjukdom på ett bättre sätt. Det har varit så otroligt givande att få känna att jag kan vara till hjälp, trots att jag bara är en medpatient som ofta bloggar när jag själv är krasslig och ligger under en filt på soffan och känner att hela världen är upp och ner.

Ett stort tack!

Tusen tack till dig som röstat på Lungan i stormen! Det betyder mycket för mig att få hjälpa andra människor att må bra och att ha blivit nominerad till andra omgången är ju ett erkännande i sig. Folk har röstat för att de tycker att jag gör ett betydelsefullt jobb genom min blogg och det tänker jag fortsätta med.

Läs mer:
Mediciner, andningsövningar och Rederiet

Om ni vill rösta i den sista omgången så kan ni göra det här. Vem som helst kan rösta och man behöver inte rösta i alla kategorier om man inte vill. Röstningen avgörs på en stor gala i Vasa den 19.11.

 

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

2 kommentarer

  1. Röstade på dig både i första omgången och nu i andra omgången. Hoppas du vinner för det förtjänar du ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *