De värsta råden kroniskt sjuka fått av läkare

råd av läkare
Bild av Wavebreakmedia / Canva

Mycket galet har vi kroniskt sjuka fått höra av oförstående vänner, arbetskamrater och bekanta. Men lika mycket konstigheter har utbildade vårdproffs kläckt ur sig! Det här är bedömningar och råd som kroniskt sjuka fått av läkare. Gråt och skratta på samma gång!

Läkares bedömningar och råd till kroniskt sjuka

”Du är för ung för o ha ont.”

”Men herregud, halva Sveriges befolkning har IBS, du får helt enkelt leva med smärtan.”

”Du kanske har lägre smärtgräns än andra människor.” Sagt till en person med svåra ryggskador.

”Vi kan inte sjukskriva dig för att du ska gå hemma med lön för att du inte orkar jobba.” Strax efter det opererades personen akut för det största diskbråcket den läkaren hade sett.

”Titta ut i väntrummet så får du se på sjuk.”

”En äldre läkarkandidat frågade mig om jag ville ha cancer eftersom jag tog biologiska läkemedel. Sen sa han att jag såg lika äcklig ut på insidan som på utsidan.” Personen lider av psoriasis.

”Du har inte RA för det syns inget i dina prover, de är alldeles för lite förhöjda.”

“Men vad gör du hela dagarna? Det kan väl inte vara roligt att gå hemma? Är det inte bättre att jobba?” Personen lider av inflammationssjukdomar och migrän.

Läs mer:
När familjen sviker dig som är kroniskt sjuk

”Du skall bara veta att alla reumatiska sjukdomar är en och samma sjukdom.”

“Inte vill du väl gå hemma som en pensionerad mormor du som är så ung?”

”Här tar vi bara emot döende patienter.”

”Du har nog kommit fel, du ska nog till en annan mottagning.” Läkaren syftade på en psykisk avdelning.

“Du ska gå till din kör och sjunga.” Patienten var så dålig då att hon både kräktes och bajsade på sig.

”Ut och spring!” Denna uppmaning fick en patient med Addisons sjukdom av en läkare som dessutom skrev ut motion på recept.

 “Skaffa barn så får du något annat att tänka på.”Sagt av en kvinnlig överläkare på en psykisk avdelning.

“Gå hem och tänk över vad det är som gör att du inte kan tolka smärta rätt” Sagt av en läkare på akuten när patienten hade med 39 graders feber och smärta över njurarna.

”Dra ner på spriten.” Sagt till en person som inte dricker alkohol.

”En läkare tyckte jag skulle sova på whisky!”

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

18 kommentarer

  1. “Jamen såklart det blir värre om du tänker på det! Tänk på något annat så ser du att det lättar” sade en neurolog åt mig då jag lider av så svår migrän att jag blir förlamad på ena sidan ansiktet och handen samt talförmågan och synen försvinner. Såklart kan jag tänka på kattungar och pingviner då jag känner mig som om jag dör…

  2. Vet inte om man ska gråta eller skratta…Min man hade problem med ryggen en längre tid, och blev nog så fräckt tilltalad av många läkare han med. Tack för en bra blogg. Har följt dig ett tag nu, och blivit fast.

  3. “Det gör ont att vara gravid” sagt av en manlig läkare när jag sökte hjälp för foglossningar som gjorde så ont när jag åkte buss (2timmars färd enkel resa) till och från jobbet att jag bröt ihop om kvällar när jag kom hem…

  4. Det känns iallafall tröstande att veta att det finns andra som förstår hur illa man kan bli behandlad och inte tas på allvar. Oftast brukar folk, ja ibland också mina personliga assistenter bli arga , för det är ju så “tryggt”. Har skrivit en bok om min kamp ” Blodet av ett lamm utan fel och lyte”. Tack för en bra blogg./Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *