Matkassar – ett smidigt och spännande inslag i vardagen

smidigt med matkassar
*Bild av Pojo Jozef Polc / Canva

*Annons för MatkasseTopplistan.se*

Att beställa hem färdigplockade matkassar var kanske något som ansågs vara dyrt och lyxigt förr. Nu för tiden är det både enkelt, förmånligt, vanligt och kan förenkla vardagsmatlagningen väldigt mycket. Det har också blivit ett uppskattat sätt att upptäcka ny mat.

Sedan dess att coronapandemin bröt ut har jag och min partner helt övergått till att beställa hem mat via nätet. Det gick lätt att komma igång och vi kommer helt klart att fortsätta med det även efter att pandemin är över.

Fördelarna är många

Fördelarna med att beställa hem färdiga matkassar med tillhörande recept är många. Eftersom jag har väldigt begränsat med ork i vardagen på grund av min kroniska lungsjukdom känns det ofta jobbigt att tänka på vad man ska äta. Inspirationen räcker inte till helt enkelt. Något tidskrävande matlagningsprojekt klarar jag inte heller av, men som tur har jag hjälp av min partner som ofta fixar ihop något gott.

Färdigplockade matkassar med recept skulle vara en bra lösning för oss. När orken och inspirationen tryter kommer recepten till undsättning. Oftast blir det bara samma mat vecka ut och vecka in. Men om man prövar på något nytt då och då är det möjligt att det är så gott att man gärna lagar det på nytt. Man skulle kunna pröva på matkasse i bara några veckor och med nyfunnen inspiration börja experimentera lite mera i sina egna vardagsrecept.

Läs mer:
Ny mobil med stram budget?

Leverans ända hem till dörren

På grund av min sjukdom kan jag inte bära tunga matkassar heller. Tidigare när vi handlat i mataffärerna har det varit min partner som fått bära allt. Det har hänt sig att jag åkt och handlat ensam, plockat i kärran och sedan stått med kassar som varit för tunga för mig att bära. Med nöd och näppe har jag klarat mig ändå, men det har inte varit lätt. Därför skulle det vara ypperligt att få en matkasse levererad ända fram till dörren då och då. Det skulle underlätta mycket i vardagen.

Utbudet av matkassar är stort. Det finns en uppsjö företag som erbjuder matkassar i alla möjliga kategorier. Det finns till exempel kassar för veganer, vegetarianer, gourméer, barnfamiljer och allergiker. Det finns till och med kassar för dem som har bråttom. Listan kan göras oändligt lång.

Du sparar tid och pengar

Eftersom matkasseleverantörerna på förhand vet vad alla kunder kommer att få i sina matkassar kan de säkerställa mindre matsvinn och på så vis hålla mycket konkurrenskraftiga priser. Om man är en person som jag som ofta gör ett och annat impulsköp sparar man också pengar på att beställa hem matkassar. Dessutom har de ofta rabattkoder med bra erbjudanden som man kan passa på att använda.

Läs mer:
Medograf kopplar ihop patienter

Kort och gott är fördelarna med matkassar många. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att pröva på det någon gång. Jag tycker det verkar både spännande och passligt utmanande.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *