Skriv ditt CV enkelt och snyggt

att skriva cv
*Bild av cyano66 / Canva

*Annons för CV-mallen.se*

Det kan vara svårt att beskriva sin livssituation för en arbetsgivare. Eftersom jag är utbildad inom marknadsföring och har sysslat mycket med hur man skriver ett CV tänkte jag tipsa lite om det.

CV – En beskrivning av livet

Ett CV är en historisk beskrivning av ditt yrkesverksamma liv, alltså din skolgång och dina arbetserfarenheter. Den ska innehålla personuppgifter, utbildningar, arbetserfarenhet och referenser. Ditt CV visar för arbetsplatser och rekryterare att du är rätt person och har rätt kompetens för jobbet. Håll strukturen enkel och tydlig för att ge ett professionellt intryck. Med hjälp av sidor som erbjuder gratismallar för ditt CV får du det proffsigt och snyggt på en gång.

Personligt brev

När du skickar in ditt CV till en arbetsplats kan du samtidigt skicka med ett personligt brev där du kan skriva mer personligt om dig själv. Här introducerar du dig själv för arbetsgivaren och kompletterar ditt CV. Du kan berätta mer om dig själv, varför du valt att söka jobbet, hurdan person du är och varför du tror att du passar för tjänsten.

Digital CV

Idag sköts det mesta via datorer och internet, det kan också gälla ditt CV. Genom att skapa ett digitalt CV som lagras i molnet kan du enkelt skicka en länk till ditt CV när du söker jobb. Med färdiga mallar är det enkelt att komma igång och skapa ett snyggt digitalt CV.

Läs mer:
Löshår gav mig tjockt och vackert hår igen

När du söker jobb

Skicka in ditt CV och ditt personliga brev. Om du har gjort ett digitalt CV i molnet kan du enkelt skicka länken till det i ett e-postmeddelande. Om du föredrar att skicka dem som bifogade filer istället är det viktigt att spara dem i PDF-format för att mottagaren enkelt ska kunna öppna dem, så att de ser likadana ut för mottagaren som för dig.

I den här artikeln hittar du tips på vad som är viktigt med din CV när du söker jobb.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *