Välkommen till Lungan i stormen!

Så roligt att du hittat hit till Lungan i stormen!

Jag är stolt över att kunna presentera Lungan i stormen! Från att ha varit en blogg som började med att jag rapporterade om mitt mående direkt från en sjukhussäng år 2011, då jag genomgick många lungoperationer, har den expanderat och blivit till en hälsosajt med stort fokus på livet med kronisk sjukdom.

Vill öka förståelsen för de kroniskt sjuka

Pernilla Bergman heter jag som driver denna sida där du hittar artiklar som berör fysisk och psykisk hälsa. Jag är utbildad licensierad kostrådgivare och vill inspirera dig till att sköta om dig själv och dem du bryr dig om, på alla plan! Med min sida vill jag uppmuntra dig till att våga öppna upp och tala om svåra saker som ofta anses vara tabubelagda. På så vis kan vi tillsammans bidra till att öka förståelsen för oss som är drabbade av en kronisk sjukdom eller lider av psykisk ohälsa. Det är viktigt att våga berätta om alla sorters illamående!

Artiklar om kronisk sjukdom

På första sidan som dyker upp när du klickar dig in på Lungan i stormen hittar du ett varierat stort utbud av artiklar, med vilka jag vill inspirera dig till att ta hand om både dit fysiska och psykiska välmående. Fokus ligger både på de sjuka och deras anhöriga. När en person drabbas av kronisk sjukdom drabbas hela familjen.

Läs mer:
Bra och behändiga julklappstips

Bloggen

Min blogg handlar om min vardag som kroniskt sjuk. Instanskrig och sjukvårdskaruseller är vardagsmat för mig, och i mina blogginlägg berättar jag öppet och ärligt om mina känslor och upplevelser.

Psykisk ohälsa är ett återkommande tema både i bloggen och i mina artiklar, eftersom jag själv lider av depression och ångest som orsakats av min sjukdom och ovissheten jag lever i.

Jag skriver mycket om hur svårt det är att vara sjuk i dagens samhälle. Realiteten är något helt annat än löpande ekonomiska stöd och lugn och ro för att orka fokusera på sitt eget välmående. Bloggen hittar ni i menybalken under rubriken “Blogg“.

Podcast om kronisk sjukdom

Tillsammans med min man Johan har vi också startat en podcast om hur det är att leva med kronisk sjukdom. Både ur de sjukas och de anhörigas perspektiv. Till podcasten hittar du här.

Jag hoppas att du ska trivas på min ärliga sida där jag försöker avdramatisera ämnen som brukar vara svåra att tala öppet om.

Du får gärna höra av dig!

Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om Lungan i stormen. Jag är tacksam för förslag till förbättringar och tar gärna emot önskemål om vad du skulle vara intresserad att läsa av. Eller kanske du är intresserad av ett samarbete i någon form? Tveka inte att höra av dig i så fall.

Läs mer:
Matkassar - ett smidigt och spännande inslag i vardagen

Sprid gärna ordet om Lungan i stormen, så att nya läsare hittar hit. I varje inlägg finns delningslänkar för sociala medier, och vid slutet av varje inlägg finns en liten gillaknapp i form av ett litet hjärta som du gärna får klicka på ifall du tyckte om det du läste.

Mina kontaktuppgifter hittar ni i menybalken under ”Kontakt”.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

7 kommentarer

  1. Lycka till med nya sidan??⭐️
    Jättebra att initiativ att sätta på pränt hur många kroniskt sjuka har det i vardagen och helger ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *