Ta hjälp när du inte själv orkar städa

Städalliansen hjälper till med hemstädning
*Bild av Antonio_Diaz / Canva

*Annons för Städalliansen*

Hur många gånger har man inte sett sig omkring i hemmet och konstaterat att det behöver städas? Ibland räcker helt enkelt energin inte till. Speciellt som kroniskt sjuk kan det vara fullständigt omöjligt att ta itu med rengöring och övriga hushållssysslor. Allt som måste göras tenderar att samlas på hög.

Att ta itu med storstädning kan kännas som att bestiga Mount Everest. Många kroniskt sjuka har det tungt nog i sin vardag. Städning är ett allt för stort projekt för många av oss. Det slutar ofta med att vi betalar priset med vår redan nedsatta hälsa och har ingen ork över för sådant som ger oss livsglädje.

Ett rent hem är viktigt för hälsan

Att hålla sitt hem rent är viktigt av många olika orsaker. När hemmet ligger i kaos mår många av oss psykiskt mycket sämre. Att komma hem till ett ostädat hus inger en ständig känsla av att ha saker ogjorda. Det ger oss ett onödigt stresspåslag. Ett välstädat hem ökar det psykiska välbefinnandet.

Det är inte bara den psykiska hälsan som förbättras av ett rent hem. Också den fysiska hälsan påverkas positivt av städning. Om du inte dammsuger, rengör och steriliserar ytor med mera ökar risken för att du ska bli sjuk. Smuts och damm är en vanlig orsak till förkylningar, olika typer av allergier, förvärrad astma och problem med luftvägar och lungor. För människor med ett nedsatt immunförsvar är städning a och o.

Läs mer:
Löshår gav mig tjockt och vackert hår igen

För att förminska risken att insjukna är det oerhört viktigt att regelbundet rengöra sitt hem.Som tur finns det hjälp att få på den fronten. Du måste inte orka allt själv. Har du möjlighet kan du anlita städhjälp.

Få hjälp med städningen

Städalliansen är ett företag sammanslaget av många lokala entreprenörer som utför olika städuppdrag som till exempel hemstädning. De erbjuder även övriga professionella städ- och servicetjänster som utförs av en lokal entreprenör på varje ort. Bor du till exempel i Göteborg så kan du läsa mera om hemstäd i Göteborg.

Ska du flytta och behöver hjälp med flyttstädning? Det här hjälper också Städalliansen till med.

Städalliansen har även ett erbjudande på sin sida som ger dig första månadens städning gratis om du skriver på ett abonnemang på 12 månader.

Besök städalliansens sajt för att enkelt kunna få en offert.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *