Välj och beställ blodprover online

*Annons för Medisera.se*

Alla som är kroniskt sjuka vet hur svårt det kan vara att få en hälsokontroll till stånd. Det borde vara enkelt att kontakta en läkare för att snabbt reda ut eventuella problem man har med hälsan, men det är det inte alltid. Man kan få vänta länge på att få en tid till läkare.

Medisera kan du enkelt via nätet beställa tid till hälsokontroller så som blodprover. När du beställt en tid via nätet skrivs en e-remiss ut. Vid kassan får du välja var du vill ta proven. Medisera erbjuder blodprovstagning i många delar av Sverige. På deras hemsidor kan du kolla om det finns ett provställe i närheten av dig. Bland annat finns deras labb i Stockholm, Göteborg, Umeå, Norrköping och Linköping.

Få dina provsvar snabbt online

Det dröjer inte länge innan du får provsvaren. Du får e-post och SMS när provresultaten kommit. För att ta del av dem loggar du bara in i ”Min journal” med ditt Bank-ID. Resultaten kommenteras alltid av en läkare. Om något i dina blodprover skulle visa ett gravt avvikande resultat ringer läkaren upp dig.

Hos Medisera kan du välja mellan allt ifrån omfattande blodbilder till baskontroller och mätning av enskilda blodvärden. Bland annat erbjuder de sköldkörtelprov för kvinnor och PSA-prov för män. Du kan välja att kolla upp ett specifikt värde som järn-, blodsocker- eller d-vitaminnivån, eller göra en större kontroll för att utesluta till exempel metabolstörning, njursvikt och hjärtsjukdom.

Läs mer:
Ny mobil med stram budget?

Stora och små hälsokontroller

Att göra en stor hälsokontroll är till hjälp för att identifiera om man befinner sig i riskzonen för till exempel diabetes, stroke och hjärtinfarkt. Det är sjukdomar som alla på lång sikt kan drabbas av. Som kroniskt sjuk behöver man vara mån om sin redan nedsatta hälsa. Många blir tyvärr inte tagna på allvar av sina läkare eller så blir undersökningarna aldrig av på grund av tidsbrist. Därför är det bra att kunna ta saken i egna händer.

Idag får man som patient ta ett allt större ansvar över sin egen hälsa, på gott och på ont. Därför är det väldigt bra att det finns enkla och behändiga alternativ vare sig man önskar göra en liten eller stor hälsoundersökning. Har du suttit hemma och oroat dig över dina värden kan du nu enkelt göra något åt saken genom att beställa tid till blodprover hos Medisera.

Ju tidigare man upptäcker att något är fel, desto snabbare kan man åtgärda det. Besök Medisera för att i tid kunna reda ut och åtgärda eventuella hälsoproblem.

*Bild av Rachel Scott från Pixabay

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *