Ju galnare jultröja, desto bättre

ful jultröja
Bild via canva

*Annons för jultröjan.se*

Julen är en av mina favorithögtider. Eller det är nog rättare sagt min favorithögtid. Trots att vädret är ruskigt och vindarna är kalla är mysfaktorn ändå hög. Det finns en känsla av förväntan i luften. Själv ser jag mest fram emot att få spendera tid tillsammans med min familj.

Vi brukar göra mycket av det där traditionella, som att koka glögg, baka pepparkakor och göra fint och pynta i huset. I trädgården sätter vi färggranna ljusslingor i buskar och träd, och på trappan har vi lyktor och på dörren en krans.

Julen bryter den grå vardagen

Det blir en trevlig omväxling från den grå vardagen. Jag får sätta tid på att pyssla och planera istället för att tänka allt för mycket på min lungsjukdom. I år har jag faktiskt funderat på att det skulle vara roligt att överdriva med julpyntandet. Gräva fram allt vad man hittar i garderoben och ställa fram det, klä borden med röda dukar, ljus i fönstren och förstås fixa en julgran.

Jag ser fram emot att sitta med en kopp hemlagad äppelglögg och skriva blogginlägg vid datorn medan jag lyssnar på julmusik. Min plan är att försöka hinna göra en bloggjulkalender åt er i år också. Jag kommer säkert att börja med julpyssel genast efter halloween, om inte före.

Läs mer:
Spikmattan lugnar och kapar smärttoppar

Ful jultröja högt på önskelistan

Men jag saknar pricken över i, en rolig ful jultröja! Är det något som Johan har sagt år mig i flera år är det att man måste ha en ful jultröja också. Tankarna går till filmklassikern Ett päron till farsa firar jul, med Chevy Chase. Galet julfirande med både knäppa kläder och familj.

I år ska vi nog beställa hem eller önska oss varsin galen jultröja i julklapp. Om den önskan går i uppfyllelse lovar jag att publicera en bild här på bloggen. Jag är rätt frusen av mig. Går alltid klädd i varma och mysiga tröjor, så jultröjan kommer nog att bli välanvänd.

Jultröjor i min smak

Jag har hittat en hel del roliga tröjor som jag tänkte visa upp här. Dom finns i olika modeller och stilar. Det finns jultröjor som blinkar, roliga, fula, billiga och snygga.

Stickad Pingvin Jultröja med Färgglada Bårder
Jultröja med pingvinmotiv

Den här damtröjan med pingvinmotiv är en av mina favoriter. Pingvinen bär samma mönster på sin halsduk som själva tröjan. Skulle jag vara tillräckligt skicklig så skulle det vara roligt att sticka en egen, men det krävs nog en hel del övning och tålamod för så avancerade mönster.

Jultröja med Harry Potter-motiv

Jag är också ett stort fan av tv-spel och fantasyböcker. Jag och Johan spelar dator- och tv-spel året om, men under julhelgen är det speciellt roligt! Julen är min tid då jag försöker koppla av ordentligt. Trots att jag är sjukskriven lägger jag ju ner mycket tid på Lungan i stormen, så julen är en väl behövd semester.

Läs mer:
Handla mat enkelt via nätet

Tröjor med filmtema

jultröjan.se hittade jag många tröjor med tv-spel- och filmtema för både damer, herrar och barn. Speciellt förtjust blev jag i en Harry Potter-tröja med Harrys uggla Hedwig som motiv. Den får mig att känna mig nostalgisk. Jag minns alla jular som jag snöat in mig på Harry Potter.

Storlekarna på jultröjorna är inte så noga. Många av dom är unisex, alltså de passar för både damer och herrar. Dom ska vara lite för stora och sitta löst. Det känns inte alls lika mysigt och varmt med en spänd tröja. Och de ska sticka ut. Ju fulare och roligare, desto bättre tycker jag. Man har garanterat något att prata om vid julbordet eller på jobbet.

Merry Christmoose - Grön Stickad Jultröja till Man
Merry Christmoose!

Åt Johan har jag redan hittat en tröja som är prefekt. Det är en älg som säger merry christmoose. Jag visade den åt honom och han var med på noterna direkt. En sån skulle han absolut ha. Det är roligt att kunna bjuda lite på sig själv tycker både Johan och jag. Visste du att det finns tävlingar som handlar om vem som har den fulaste jultröjan? Älgtröjan skulle platsa riktigt bra i en sådan tävling.

Röd och Vit Stickad Jultröja med Snölingor och Renar
Stilren jultröja

Vill man fira julen lite mer stilrent så finns det en massa snygga tröjor också. En vit och röd tröja med snöflingor och renar skulle jag också kunna tänka mig ha. Hurdan tröja det än blir har jag en känsla av att den här julen kommer att bli bra.

Läs mer:
Tänker du fira Halloween i år?

På sistone har jag klarat av att göra lite mera mellan varven. Jag och Johan har gått mycket i skogen och till och med fiskat lite. Frisk luft och motion i måttliga mängder gör gott för både mina lungor och mitt humör. Jag hoppas att jag kommer att orka blogga mycket i december. Det är i alla fall planen.

*Produktbilder från Dorita och Roliga Prylar

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *