Pigga upp vardagen med vackra tavlor

Tavelkollage från Desenio

*I partnerskap med Desenio*

När man är kroniskt sjuk är det inte alla dagar man orkar ta sig ut ur huset. Många är nästan helt och hållet isolerade i sina hem. Därför är det viktigt att försöka hitta små glädjeämnen i vardagen.

Att ha något fint och inspirerande att titta på kan hjälpa till att få tankarna på annat. Vackra tavlor kan pigga upp den grå vardagen mycket. Det är skönt att bara kunna sitta med en kopp te och drömma sig bort till storslagna naturlandskap. Kanske är man en person som tidigare njutit av att vandra på mysiga skogsstigar, eller en som älskat att strosa längs gyllene stränder.

Vackra tavlor ger lugn

Själv är jag en naturälskare. Speciellt gillar jag mystiska sagolika skogar. Jag har tapetserat en hel vägg med fototapet. Motivet är solnedgång i en lövskog där marken är täckt av blommor i lila nyans.

Hos Desenio finns ett stort utbud av tavlor och posters. De har bland annat jättefina posters med naturmotiv. Något som jag funderar på är att kombinera några tavlor med liknande motiv och hänga upp dom i sovrummet. Det skulle vara mycket trevligt med tavlor som inger en känsla av lugn.

Ett kollage som ger en känsla av mystik

Det här är ett skogskollage som jag satt ihop. Jag gillar tavlor med budskap. På den mittersta tavlan står det ”Sometimes it’s okey if the only thing you did today was breathe”. Det är något som jag själv behöver påminna mig om varje dag. Ofta tänker jag bara på allt jag inte klarat av.

Läs mer:
Löshår gav mig tjockt och vackert hår igen

Något annat som jag tycker att är så otroligt vackert är bilder på stjärnhimmel och norrsken. Man kan inte bli annat än lugn och rofylld när man tittar upp mot himlen. En tavla med stjärnmotiv skulle också passa bra i sovrummet. Den här postern föreställer norrsken på Island.

Norrsken på Island

Havet gör mig rofylld. När jag tittar på de här bilderna kommer jag att tänka på vår Irlandsresa som vi nyligen gjorde. Det var magiskt att stå vid landets sydspets och se ut över Atlanten samtidigt som man hörde vågorna slå mot de karga klipporna. Jag drömmer mig tillbaka dit hela tiden.

Havsmotiv inger en känsla av lugn

På Desenio kan du söka motiv i olika kategorier. Du kan hitta allt från botaniska motiv till illustrationer, tavlor som passar till köket och svartvita motiv. Det är lätt att hitta tavlor och posters som passar hemmet i både stil, storlek och färg. Ramar går att beställa skilt. Du kan välja mellan allt ifrån vita träramar, guldramar, ekramar och ljusa träramar. Utbudet är stort.

För den som tycker om djur har jag lagt ihop det här söta kollaget med vilda djur.

Svartvitt kollage med vilda djur

Eller vad tycks om det här tropiska nattlandskapet? Jag har aldrig varit till ett land med tropisk hetta, men jag kan föreställa mig hur jag står på stranden i månljuset medan jag fläktas av varma vindar.

Läs mer:
En julklapp som ger långvarig glädje
Vackra tropiska motiv

*Produktbilder från Desenio

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *