Tänker du fira Halloween i år?

*Annons för CoolStuff *

Ute har träden börjat få färg. De gula och grannröda löven bidrar till en mysig höstkänsla. På nätterna är det mörkt och ruskigt. Sent igår kväll såg jag på en spännande thriller. Efter det låg jag vaken och lyssnade på när regnet vräkte ner över huset och vindarna ven i knutarna.

Hösten har kommit med stormsteg och vi närmar oss Halloween. Själva halloweentraditionen har sitt ursprung i Irland. Vissa tror att traditionen uppstått via kelternas kontakt med vikingarna. Pumporna med läskigt utskurna ansikten, så kallade Jack O’ lanterns bottnar i legenden om smeden Jack.

Den läskiga legenden Jack

Jack sägs ha överlistat djävulen så att han inte behövde hamna i helvetet. Dessvärre hade han ställt till med så mycket otyg att han inte kom in i himmelen heller. Istället blev han tvungen att för alltid irra runt på jorden. Han bad djävulen om något att lysa upp sin väg med. Han fick några bitar glödande kol. Han skar ut ansikten i rovor och lade in kolet där.

Sedan 90-talet har halloweenfirandet blivit allt mer populärt. Det ordnas maskeradfester lite här och där. Många barn klär också ut sig och går från dörr till dörr och säger ”bus eller godis”. Många dekorerar sina hem i orange och svart. Det pyntas med pumpor, spindelnät, fladdermöss, spöken och all världens läskiga prylar.

Läs mer:
Pigga upp vardagen med vackra tavlor

Spindelnät och lysande pumpor

Också maten är vi fyndiga med. Det bakas kakor om ser ut som spöken, monster eller avskurna fingrar. Om det är någon gång som man kan unna sig lite spökigt godis så är det under Halloween tycker jag.

För några år sedan ordnade jag och Johan en halloweenfest. Vi pyntade med spindelnät i huset, fixade ett blodrött bål, släckte lamporna och lyste upp rummen med färggranna lampor och levande ljus. I bakgrunden hade vi på stämningsfull skrämmande musik. Det var nog den roligaste festen som jag någonsin ordnat. Trött var jag efteråt men det var det värt. Festen blev så lyckad att vi i år tänkte ordna en till.

Spindelväv med Spindlar Liten
Spindelväv och spindlar från CoolStuff.se

Prylarna beställde vi från Cool Stuff. De har ett stort utbud av läskiga dekorationer som till exempel spindelnät, dödskallar och spöken. I år har jag bland annat köpt deras avspärrningsband. Alltså ett sånt som man avgränsar brottsplatser med. Jag köpte också färger för att måla ansiktet med. Jag tänker inte ännu avslöja vad jag ska klä ut mig till. Men jag lovar att visa bilder efteråt.

Klä ut dig till vad som helst!

Det roligaste med Halloween tycker jag är att man får klä ut sig. Det hör till. Det är ju så sällan man gör det så det här året ser jag extra mycket fram emot det. På Cool Stuff hittar du också förmånliga maskeraddräkter. Det är bara att låta fantasin flöda när man ska klä ut sig. Man kan vara allt ifrån en pirat, vampyr eller häxa till ett bacon eller en häst.

Spökpirat Maskeraddräkt Dam
Spökpiratdräkt från CoolStuff.se

Jag gillar den här spökpiratdräkten. Den skulle jag själv kunna tänka mig att köpa något annat år. Att klä ut sig till någon från Ghost Busters skulle också vara kul! Om man har brist på fantasi kan man alltid bläddra runt på pinterest efter idéer.

Läs mer:
Välkommen till Lungan i stormen!

Allt som tar fokus bort från min sjukdom och den grå vardagen tycker jag är bra. Och jag gillar mysterier och spänning. Därför tycker jag speciellt mycket om halloween. Så varför inte göra precis som jag och införskaffa allt till Halloween från CoolStuff.se!

*Omslagsbild från Pixabay
*Produktbilder från CoolStuff.se

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *