Ljudböcker tröstar och ger avslappning

lyssnar på ljudböcker
Bild av Roman Lacheev / Canva

*Inlägget innehåller annonslänkar från Nextory*

Behöver du ett skönt avbrott från den hektiska vardagen och de malande sjukdomstankarna? Ljudböcker är ett utmärkt sätt att slappna av som kroniskt sjuk.

Det har varit en otroligt varm sommar. Den har säkert varit tung för många sjuka, inklusive mig själv. Jag har redan börjat längta efter hösten och det ruskiga vädret. Hur trevligt det än kan vara med sommar finns det något speciellt mysigt med hösten tycker jag. Det blir lättare att andas både inomhus och utomhus och naturen blir färggrann och brokig.

Jag själv får ofta ett stort sug att läsa spännande böcker när hösten närmar sig. Men de senaste åren har det varit svårt för mig att orka läsa en bok. Det är oftast för tungt för både mitt huvud och mina ögon. Istället brukar jag njuta av ljudböcker.

Klicka här för att få Nextory gratis i hela 30 dagar. Kom ihåg att använda rabattkoden LUNGANISTORMEN

Att lyssna på en ljudbok hjälper mig att slappna av. För det mesta snurrar en massa jobbiga sjukdomstankar runt i huvudet på mig som är svåra att komma ifrån. Ljudböcker hjälper mig att skifta fokus från de egna tankarna och sjunka in i en behaglig fantasivärld.

Läs mer:
10 smarta tips för ökat psykiskt välbefinnande

Läs till slut om du vill ta del av mitt erbjudande att pröva på ljudböcker gratis i 30 dagar.

Ett avbrott från malande tankar

ljudböcker hjälper dig att slappna av
Bild av dragana991 / Canva

Att lyssna till en behaglig lugnande röst är ett effektivt sätt att lindra ångesten. Ibland klarar man av att koncentrera sig bättre och ibland är det svårare. Men avbrottet från de egna destruktiva malande tankarna är väldigt viktigt. Ibland blir man förvånad över hur intressant en bok plötsligt blev. Utan att man vet av det har man strecklyssnat igenom en hel bok.

Ljudböcker har också varit ett effektivt sätt för mig att somna på nätterna. Oftast är det då som de egna katastroftankarna maler på som mest. Att lyssna på en deckare, en intressant självbiografi eller en saga har blivit min nya effektiva strategi för att komma till ro. Om jag somnar medan jag lyssnar gör det ingenting. Det är bara att hoppa tillbaka följande dag.

Läs mitt inlägg om biblioterapi som handlar om hur böcker både kan trösta och få dig att må bättre.

Bra sysselsättning på sjukhus

Under en sjukhusvistelse kan ljudböcker verkligen komma till undsättning. Dagarna som kroniskt sjuk blir ofta långa och ensamma. Att ha något mysigt och spännande att lyssna på är till stor hjälp. Det som är bra med ljudbokstjänster är ju att man kan ta med dem precis vart som helst. Allt du behöver är din mobil eller en platta och ett par hörlurar om du vill.

Läs mer:
Hur du kan njuta av julen som kroniskt sjuk

Nextory har ett digert utbud av ljudböcker och jag kan varmt rekommendera dem. Du kan välja mellan hundratusentals ljud- och e-böcker i en mängd olika genrer. Du får obegränsad tillgång till de mest populära titlarna inom spänning, feelgood, romaner, biografier, personlig utveckling, samhälle, barnböcker, skräck och massor mera.

Pröva på Nextory gratis i 30 dagar

Jag är glad att kunna erbjuda dig som läser Lungan i stormen 30 dagars gratis prövotid för Nextory. På den tiden hinner du lyssna på en hel del böcker. Normalt är prövotiden 14 dagar. Du förbinder dig inte till något. Vill du fortsätta lyssna efter prövotiden kostar det 139 kr i månaden.

Brukar du lyssna på ljudböcker? Berätta gärna vad du tycker om det och hur det hjälper dig.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

6 kommentarer

  1. Hej. Jag lyssnar på ljudböcker. Jag läste ”vanliga” böcker för många år sen. Varför jag gillar ljudböcker. Det är att någon annan läser åt mig. Jag behöver inte anstränga mig för att läsa. För läser jag en bok så måste det vara helt tyst runt mig. Det är ju inte alltid det är det. Sen har jag svårt att koncentrera mig. Så därför är ljudböcker toppen för mig 🙂

    1. Jag är likadan där. Måste också ha tyst om jag läser själv. Och ofta är jag stressad och då tappar jag också koncentrationen mycket lättare. Så ljudböcker är prima 🙂

  2. Jag har haft ljudboksappar i omgångar och jag tycker det är väldigt bra, framförallt när jag är ute och går eller som i somras när jag hjälpte till på sambons jobb och sommarjobbade och rensade ogräs, då var det riktigt bra att lyssna på en ljudbok =)

  3. Håller helt och hållet med dej att lyssna på ljudbok kan få jobbiga tankar att försvinna det är verkligen det bästa som fina jag lyssnar ofta på ljudböcker 🙂

  4. Även om jag själv inte är sjuk så har jag stark påverkan av stress så till den grad att jag ja. Bli dålig, något som sätter sig i nerver och muskelaturen. Varit frisk länge men alla senaste påfrestningar tar ut sin rätt tyvärr. Och då är ljudbok toppen, håller helt med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *