Morotsliv bjuder på lifehacks för en hälsosammare livsstil

Är du intresserad av att börja leva hälsosammare, äta bättre och börja leva mera ekologiskt? Då ska du besöka Ila Nordmans sida Morotsliv! Där delar hon generöst med sig av sina bästa lifehacks. Jag har fått nöjet att intervjua Ila om Morotsliv. I dagens inlägg får ni ta del av allt ifrån hur det kom sig att hon började blogga till vilka framtidsvisioner hon har.

En inspirationskälla för hållbara val i vardagen

Kvinnan som ligger bakom bloggen och hälsosajten Morotsliv.com heter Ila Nordman och kommer från den lilla byn Pörtom i svenska Österbotten. Morotsliv startade hon upp i december 2010 i samband med att hon började hitta en ny väg tillbaka till livet efter utbrändhet och sjukskrivning 2009. Den började egentligen som en matdagbok med fokus på raw food, men efter tid började hon skriva mer och mer om även andra aspekter som hon tog in i sitt liv. Hon började fundera mer och mer på vad hon inte bara satte I sin kropp, utan också PÅ sin kropp, eftersom också huden äter allt du sätter på den. Också hemmets kemikalier kom i fokus och hon började skriva om ekostädning och hur man kan minska på gifterna i hemmiljön. Allt tack vare en strövan efter ny energi och en friskare hälsa.

Bloggen ledde till kursverksamhet

Tack vare bloggen och en växande läsarkrets, började förfrågningar komma om föreläsningar och workshops, men hon tackade flera gånger nej. Slutligen bestämde hon sig ändå för att pröva på och kursverksamheten har bara växt för varje år. Idag reser hon runt och föreläser i hela Österbotten från Karleby till Kristinestad och i Östra Nyland i Borgå och Sibbo. Hon berättar på sina kurser mycket om hur hon själv tänker när hon gör sina val och hoppas på så sätt kunna inspirera också andra att ta tag i sina liv och komma bort från trötthet, sjukdom och stress. Hon påpekar alltid att det som är rätt för henne inte nödvändigtvis behöver vara rätt för någon annan, utan var och en måste själv göra sina egna beslut och känna efter vad som känns bra.

Morotsliv i utveckling

Ila älskar att hela tiden utmana sig själv och sitt eget tänkande. Därför slukar hon hela tiden en massa olika litteratur och ny forskning och för två år sen började hon studera till diplomerad näringsterapeut på Nordiskt Näringscenter i Stockholm och är nu fem före klar. Förutom detta är hon också specialbarnträdgårdslärare, beröringspedagog och arbetskonsulent, men jobbar nu på heltid med det egna företaget Morotsliv. Förutom bloggandet och kurserna skriver hon dessutom på en länge efterfrågad bok som kommer att handla om hur man kan giftminimera och ekostäda hemma. Boken kommer i första hand att fungera som inspirationskälla för nya hållbara lösningar.

Livet som digital nomad

2015 skedde en stor förändring i Ilas liv då hon och hennes man sålde närmast allt de ägde och flyttade ut till sommarstugan vid havet i hemkommunen Närpes. Där bor de bor nu de är hemma i Finland. I oktober 2015 reste de ner till Thailand för att spendera 8 månader som digital nomader i Asien, och de kommer att återvända i Thailand igen denna vinter. Att jobba som digital nomad ger mycket frihet men kräver också stort ansvar och självdisciplin. Man är inte på semester, utan man måste se till att få jobbet gjort. Många hade berättat att de använder Morotsliv som ett uppslagsverk när det söker nya idéer, recept och lösningar och efterlyste bättre sökfunktion. Så förutom att skriva på boken i Thailand fick hela hemsidan sig ett ansiktslyft och en omstrukturering för att möta dessa önskemål.

Visioner för framtiden

Ilas vision för framtiden är fortsätta bygga ut och utveckla morotsliv.com. Hon vill skriva flera böcker samtidigt som hon fortsätter ge kurser runt om i Svenskfinland via medborgarinstituten och eventuellt också i egen regi. Hon har dessutom fått en hel del förfrågningar ifrån Sverige. Om tiden räcker till vill hon också jobba med att bygga ut en engelsk version, Carrot Lifestyle, eftersom hon fått många önskemål om detta sen hon började röra sig utanför Finlands gränser. Många järn har hon i elden och hon brinner för att sprida inspiration för hälsa, energi och en mera hållbar vardag.

Läs mer:
Nytt australienskt turbokaffe kommer med hälsovarning

Därför läser jag Morotsliv

Ila skriver informativa artiklar om allt ifrån näringsämnen till kemikalier, och bjuder på massor av goda och hälsosamma recept. Jag själv är kostrådgivare och har ett stort intresse för allt som har med hälsosamma levnadsvanor att göra. På Morotsliv hittar jag både inspiration och information som är framställd på ett sådant sätt att vem som helst kan förstå. Det är lätt att ta till sig av det man läser på Morotsliv och artiklarna är sådana som man kan gå tillbaka och läsa om många gånger. Besök Morotsliv här.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *