Bra och behändiga julklappstips

*Annons för julklappen.se*

Jag tyckte nyss att det var sommar, men när jag tittar ut genom fönstret ser jag hur löven blir allt mer färggranna. Dagarna blir kortare och mörkret tätare. Innan man vet ordet av är det november och snöflingorna börjar sakta singla ner. Men här hemma har jag det mysigt med en varm kopp te och en sprakande brasa.

Det är inte så länge kvar tills vi får börja tänka på julen. För många innebär julen mycket skoj, god mat och stämningsfulla stunder med nära och kära. Samtidigt kan julstressen också smyga sig på. Speciellt vi som är kroniskt sjuka måste hushålla noga med våra energiresurser.

Svårt att hitta rätt julklappar?

Att köpa julklappar är en sak som ofta kan kännas stressande. Det kan vara svårt att ta sig ut till affärer för att handla. Att röra sig bland mycket folk är inte alltid så bra för oss som är infektionskänsliga. Det kan också vara svårt att hitta en gåva i en lämplig prisklass.

Jag har sedan flera år tillbaka mestadels handlat mina julklappar via nätet, eller så har jag tillverkat dom själv. Att sköta största delen av julbestyren via nätet har varit en stor lättnad för mig. Att ha en liten present att ge till var och en i familjen har varit en trevlig tradition. Vi skriver julrim till alla klapparna också. Ingen i min familj är något vidare bra på att dikta och rimma, men det gör allt bara ännu skojigare.

Läs mer:
Välj och beställ blodprover online

För dig som tänkt handla julklappar i år kan jag ge några bra tips.

Zenkuru® Kilkudde
En bekväm kilkudde från Cool Stuff

Bekväm kilkudde till sängen

En kilkudde är något som jag verkligen skulle önska mig. Den ger ryggen ett bra stöd när man lutar den mot sänggaveln. Passar bra när man ligger och läser i sängen på kvällarna. Men den fungerar också bra som fotpall, fotstöd eller som en liten sängupphöjning. Jag behöver alltid sängupphöjning när jag ska sova eftersom jag har problem med mina lungor.

Den här kilkudden är lätt att ta med sig om man ska sova borta. Den kommer i två olika delar så det är möjligt att själv justera höjden. Det är en lika bra julklapp till farmor som det är till sin flickvän. Många kroniskt sjuka skulle uppskatta den väldigt mycket.

Roligt sällskapsspel från Partykungen

Roliga stunder med familjen

Något som jag tycker hör julen till är att spela sällskapsspel med familj och vänner. Det är ju så sällan man spelar riktiga sällskapsspel nu för tiden. Att spela tillsammans vid ett bord är mycket trevligare än att alla sitter med sina näsor fastklistrade i sina mobiler.

Spelet ”Sällskapsspelet” är ett spel som garanterat bjuder på skratt. I det här spelet finns ingen vinnare eller förlorare. Det finns över 300 kort med roliga och oväntade frågor som man ska ställa till varandra. Frågorna kommer utan tvivel att leda till många skratt, livliga diskussioner och roliga anekdoter. De kan till exempel låta så här: “Vilken sport skulle du tycka var roligast att titta på om de tävlande var berusade” eller “Hur skulle dina vänner beskriva dig?” 

Läs mer:
Medograf kopplar ihop patienter

Sällskapsspelet är en bra present till hela familjen. Det skulle vara en rolig julklapp till både föräldrar och partner.

Tyngdtäcke
Tyngdtäcke från Cool Stuff

Tyngdtäcket ger en känsla av trygghet

Ett annat väldigt bra julklappstips är ett tyngdtäcke. Många med sömnproblem har börjat sova bra efter att de prövat ett tyngdtäcke. Det beskrivs ungefär som att få en lagom hård kram hela natten. Det blir ett skönt tryck över hela kroppen. Den här julklappen passar bra för vem som helst. Det kunde kanske vara en bra julklapp till mamma eller partner.

På julklappen.se hittar du enkelt julklappar i olika kategorier. Du kan bland annat välja att sortera julklappar enligt prisklass, till vem de är eller hurdan typ av julklappar det ska vara. Ska du till exempel ha en julklapp till pappa, mormor eller barn får du lätt fram massor av olika förslag.

Fotomagneter
Personliga kylskåpsmagneter från Smartphoto

Personliga presenter glädjer

En idé för dig som vill ge personliga presenter är att beställa kylskåpsmagneter eller canvastavlor med en bild du tagit själv som motiv. Kylskåpsmagneter ser man ju dagligen. Det tycker jag är en speciellt rolig idé, som inte behöver vara dyr. Kära minnen är perfekta julklappar till föräldrar, mormor eller din partner.

*Omslagsbild från Pixabay
*Produktbilder från Smartphoto, Cool Stuff och Partykungen

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *