Handla mat enkelt via nätet

matkassar

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för City Gross, Linas matkasse, Matsmart, Matkomfort, Mat.se och Middagsfrid*

Redan att ta sig till en mataffär kan vara så jobbigt att man inte orkar handla när man kommer fram. Efter att ha rört sig bland virus och folkvimmel ska man på något sätt ta sig hem med sina matkassar. För att inte tala om att man ska orka tillreda maten.

Därför är det otroligt bra att det idag finn tjänster där man kan handla mat via nätet. I Sverige finns många olika nätbutiker man kan använda sig av. Man kan beställa enskilda varor eller färdiga matkassar med recept. Tänk vad skönt att inte alltid behöva fundera på vad man ska laga.

För dig som är intresserad av att pröva på att handla mat via nätet har jag tagit reda på mera om vilka olika alternativ som finns.

City Gross – generösa erbjudanden

City Gross är en av Sveriges största matkasseleverantörer. Hos dem kan du beställa matkassar i olika prisklasser och kategorier. Du kan till exempel bestämma dig för att beställa hem Sveriges billigaste matkasse för endast 399 kr. I kassen medföljer fyra olika recept. Bland annat gratäng med fräsfärs och sötstark korvgryta med krämig dijonklick. Tillredningstiden för alla recept är cirka 30 minuter.

På City Gross kan du beställa hem matkassar som vegetariska kassen, familjekassen och viktväktarnas klassiska matkasse. Det finns också laktosfria matkassealternativ.

På deras hemsidor kan du logga in och markera olika recept som favoriter. Du kan bläddra bland massor av olika recept och skapa din egen veckomeny. Överlag tyckte jag de hade många generösa rabattkoder på sina hemsidor. Genom att fylla i ditt postnummer får du veta mera om vart de kan leverera matkassarna.

Linas matkasse – hälsosamma matkassar

I Linas matkasse ingår alltid välplanerade middagar för minskat matsvinn, näringsberikande recept och färska råvaror. De använder sig övervägande av svenskt kött och svensk kyckling. Matkassarna är näringsberäknade för att det ska vara en god balans mellan fetter, kolhydrater och proteiner i varje rätt. Linas matkasse är ett bra och pålitligt alternativ för dig som är mån om att äta en hälsosam kost.

I priset ingår alltid fri frakt ända hem till dörren. Om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka. När du beställer hem en matkasse startas automatiskt en löpande prenumeration som du när som helst kan avbryta.

Läs mer:
Välj och beställ blodprover online

Fram till den 30.4 får du som ny kund 30 % rabatt på dina två första matkassar om du anger rabattkoden NYKUNDAPR20 när du betalar.

Råvaror av hög kvalitet

Hos Linas matkasse hittar du bland annat Linas lättlagade kasse. Råvarorna är av god kvalitet. Recepten är smidiga och enkla att följa. Smakerna i rätterna kommer du att känna igen. Inga konstigheter.

Om du vill utmana dig själv i köket och pröva på något nytt kan du testa Linas inspirationskasse. Där ingår smaker från hela världen och du får en restaurangkänsla i vardagen. 15 minuters-kassen kan vara ett bra alternativ för dig med mycket begränsad ork.

På deras hemsidor kan du fylla i ditt postnummer för att kolla om de levererar hem till dig.

Mat.se

Mat.se har ett stort ekologiskt sortiment. När du beställer för över 700 kr är frakten alltid gratis. De levererar hem mat alla dagar i veckan, och du kan själv välja när du vill få din mat levererad. Du kan handla ända fram till midnatt och få din matkasse levererad tidigt nästa morgon. På så sätt få du garanterat pinfärska matvaror. Maten transporteras i moderna kylbilar, så kylkedjan är helt obruten.

Mat.se levererar just nu färska varor till Göteborg, Malmö, Stockholm och Helsingborg med omnejd. Du kan logga in på deras hemsidor och göra dina egna smarta inköpslistor eller planera en veckomeny. Med deras planeringsfunktion kan du enkelt bygga din egen matkasse och veckomatsedel.

Nya menyer varje vecka

Du kan också beställa hem färdigplanerade matkassar. Varje vecka presenterar kockarna Michael Krantz och Kristin Johansson hela menyer för fem dagar. Beställ matkassen som den är eller byt ut och lägg till varor och byt ut recept enligt önskemål. Det går också att fritt justera antalet portioner.

På mat.se finns över 3000 recept att välja mellan. Du hittar garanterat något du tycker om. De har också över 1000 ekologiska varor. Hemsidorna är snygga och simpelt designade. Det gör det lättare att handla.

Med rabattkoden NY200 får du som ny kund 200 kr rabatt på ditt första inköp om det överstiger 700 kronor.

Läs mer:
Bra och behändiga julklappstips

Matkomfort – kockförberedda matkassar

Hos matkomfort hittar du matkassen med de goda såserna. De gör alltid sina egna såser, fonder och grytbaser på noggrant utvalda råvaror. Alla deras matkassar är kockförberedda. Allt du behöver ha hemma är salt och peppar. Om du inte är nöjd med dina inköp på matkomfort får du pengarna tillbaka utan krångel. På hemsidan finns en stor receptbank och tips och trix för matlagning.

Om du har barn kan du pröva familjekassen. Den innehåller enklare smaker och familjeanpassade rätter som inte tar länge att tillreda. Du kan välja mellan att beställa för 4 eller 8 personer.

Deras premiumkasse lämpar sig också för hela familjen. Rätterna är lättlagade med avancerade smaker. Du kan njuta av god mat utan att behöva spendera timmar i köket.

0 % matsvinn

Matkomfort var vid sin start för över 10 år sedan ett litet företag som startades i Tyresö, men har idag vuxit sig stort. Idag levererar de långt utanför Stockholm till Strängnäs, Eskilstuna, Västerås, Enköping, Södertälje, Mariefred, Nykvarn, Bålsta, Åkers Styckebruk, Uppsala och faktiskt nästan hela mälardalen. Fyll i ditt postnummer på deras hemsidor för att se om de levererar hem till dig.

De har 0 % matsvinn och använder sig av svenska huvudråvaror av hög kvalitet. Tjänsterna är också flexibla. Det är enkelt att beställa, avbeställa, pausa eller byta matkassar.

Matsmart – för dig som vill fynda

Det här är matkassen för dig som vill fynda. Matsmart säljer mat som i många fall skulle ha slängts bort på grund av till exempel överproduktion, säsongsvaror, förpackningsbyten, feltryck eller kort bäst-före datum. Hos dem kan du fynda varor med 20-90 procents rabatt. Du bidrar samtidigt till en bättre miljö. Det är synd att enorma mängder mat slängs bort helt i onödan. År 2018 räddade Matsmart 3218 ton mat.

Maten levereras hem till dig eller till närmaste uthämtningsställe. De säljer endast mat som inte behöver kylas ner, därför levereras maten via en vanlig transportör. Du kan favoritmärka varor på deras hemsidor om du loggar in.

Många leveransalternativ

De betjänar kunder måndag till fredag 8.00-16.00. De strävar till att återkoppla så fort som möjligt, vanligtvis inom 48 timmar.

Det finns lite olika alternativ för hemleverans beroende på vilken tid och hur snabbt du vill ha dina varor. De flesta levererar varorna mellan 17.00 och 22.00, men det går också att få varorna hem på morgonen eller dagen via Postnord.

Läs mer:
Löshår gav mig tjockt och vackert hår igen

Just nu får du fri frakt på din order om du beställer för över 500 kronor. Erbjudandet gäller för de leveransalternativ där standardkostnaden är 49 kr per låda. Besök Matsmarts hemsidor här.

Middagsfrid

Middagsfrid startades redan 2007. De väljer sina varor med omsorg. Varorna är alltid färska och av hög kvalitet. De är väldigt restriktiva med tillsatsämnen sina varor. De strävar till att till största delen använda sig av svenska råvaror. Kött och fågel är alltid svenskt.

Deras hemsidor är väldigt snygga och stilrena och lättnavigerade. De har prova-på-pris för alla sina matkassar. Du får till exempel vegokassen för 395 kronor istället för 675 om det är första gången du beställer. Den innehåller 3 middagar för 4 personer. Råvarorna är till 50 % ekologiska samt att de är lakto-ovo-vegetariska.

De har också en originalmatkasse för mindre hushåll. Den innhåller 4 middagar för 2 personer och är deras populäraste matkasse. Den passar för många och har en stor receptvariation.

De erbjuder en smidig prenumerationstjänst. Du kan enkelt ändra eller pausa din prenumaraton senast 9 dagar före nästa leverans. Du kan välja att betala senare genom en faktura eller betala direkt.

Du behöver ha vissa basvaror hemma för att tillreda recepten. Till exempel smaksättare, torrvaror, mejeriprodukter och kryddor. Det är inga märkvärdiga saker du behöver ha hemma. Här kan du läsa mera om vad du behöver.

Middagsfrid levererar matkassarna klockan 17-22 på söndagar, måndagar eller tisdagar, beroende på var du bor. Till Malmö/Lund erbjuds också eftermiddagsleverans från 13-17. När du registrerar dig som kund på Middagsfrid får du veta exakt hur det är med leverans till ditt område.

*Omslagsbild från Free-PhotosPixabay

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

1 kommentar

  1. Ja skicka efter mat är ju bäst, synd att det kostar leverans, Willys tar ju “plockkostnad” också!!! SYND!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *