Höstkänslor

Jag har haft det jobbigt med både sömnen och lungorna den senaste veckan. Jag har varit fullt koncentrerad på ett projekt som jag håller på med som jag kommer att berätta om så småningom bara jag får det under lite bättre kontroll.

Jag har också varit fullt sysselsatt med en massa skrivarbeten. Jag skriver ju hälsorelaterade artiklar för en sida som heter Bättre hälsa, som jag nämnt ett flertal gånger. Sen har det också varit deadline för skrivarkursen som jag går där man ska lära sig skriva en kortnovell. Jag har fått ihop mitt första utkast och skickat iväg det tillsammans med lite övningar.

Det är roligt och givande att gå kursen, men under sommaren har jag varit så trött och inspirationslös att det har varit svårt att öppna upp fantasin och kreativiteten. När jag inte är avslappnad så är det svårt, men jag hoppas att det ska börja ordna upp sig så småningom.

Lungorna har jävlats en hel del, eller min högra lunga ska vi säga. Det är den opererade lungan som ställer till det för mig. Jag har känt hur den sakta börjat fyllas med slem och musklerna i lungområdet har börjat trycka och spänna. För att råda bot på det har jag desperat försökt allt möjligt. Jag har gått ut och gå fastän jag svettades och inte mådde bra. Jag har försökt stretcha försiktigt och tänja ut musklerna runt bröstkorgen för att få saker att röra på sig bättre, vilket ledde till att jag följande dag hostade lite blod. Det var inte så mycket blod, men tillräckligt för att sätta stopp för mig.

Läs mer:
Ung och sjuk straffar sig i dagens Finland

Att tömma lungorna borde vara det som är huvudmålet för mig varje dag. Och om det blir lite energi kvar efter det så borde jag göra saker som jag tycker om och som gör mig avslappnad. Fastän jag bara gör skrivarbeten så är det tillräckligt för att får mig att gå upp i varv. Men det är så roligt att jag inte vill kunna sluta förrän sent på kvällen, och sen kan jag inte sova. Idag tror jag att jag ska försöka sluta ”jobba” i god tid före jag går och lägger mig och se om det har någon inverkan. För om jag inte sover så blir jag snabbt sjuk.

Det har varit ganska tomt på många bloggar under sommaren, men det är väl precis som det brukar. Jag tycker att det börjar kännas lite som höst redan. Det är regnigt och ruskigt och åskar var och varannan dag. Kanske bloggvärlden så småningom börjar vakna till liv igen.

Jag själv har tudelade känslor varje höst. Sommaren är min favoritåstid och jag har lättast att andas då, fastän jag har varit konstigt mycket sjuk både den här och förra sommaren. Men med hösten kommer nya vindar och nya projekt och utmaningar. Det är tillåtet att sitta inne på soffan med en filt, en kopp kaffe och sin laptop och bara njuta. Kanske ta tag i alla sina oavslutade virk- och stickprojekt. Ändå längtar jag aldrig till hösten. För mig skulle det gärna få vara sommar året runt. Men riktigt ännu är det ju inte höst ändå. Augusti är nog en sommarmånad fastän den kan kännas lite höstig.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *