Adventskalendern bygger upp julkänslan

adventskalender
Bild / Canva

*Annons för adventskalendern.se*

Det börjar bli ett riktigt ruskigt höstväder där ute. Egentligen har jag inget emot det. Jag tycker det är mysigt att med gott samvete kunna krypa ner i soffan med en rykande het kopp te och en varm filt. Hösten är en trevlig och vacker årstid tycker jag. Trots att vädret ofta är trist finns det mycket att planera och se fram emot.

Att pyssla med julkalendrar är något jag verkligen njuter av och finner ro i. Du som länge följt min blogg har nog märkt av att jag är förtjust i julkalendrar. På bloggen har jag gjort både en videojulkalender och en animerad kalender. Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på åt er i år.

Lika roligt oavsett ålder

Julkalendrar har varit en tradition som jag uppskattat väldigt mycket under min uppväxt. Det går inte att bli för gammal för det. Jag tycker till och med att det kan vara mera spännande med en julkalender än själva julafton. Man har något roligt att vakna upp till. Vinterdepressionen lättar när jag får se Js överraskade min när han öppnar en lucka. Små nöjen är dom som piggar upp mest.

Jag och J har ända sedan vi träffades haft som tradition att fixa ihop eller köpa julkalendrar åt varandra. För något år sen gav min familj en öljulkalender till honom. Det blev en mycket uppskattad julklapp som räckte länge. Plus att jag själv fick lära mig mycket intressanta saker om ölbryggning.

Läs mer:
Pigga upp vardagen med vackra tavlor

En adventskalender för alla

Det behöver inte vara något dyrt, och man behöver inte sätta all sin energi på att göra en egen om man inte orkar. Det finns många roliga och stämningsfulla kalendrar som man kan beställa via nätet. Utbudet är stort för både barn och vuxna barn.

För dig som vill ha lite tips och inspiration inför julen tänkte jag skriva lite om julkalendrar som jag själv skulle önska mig.

Smakrik kaffekalender

Något som står högt upp på min önskelista är en kaffekalender eller en tekalender. Utan morgonkaffe fungerar inte jag. För det mesta dricker jag vanligt kaffe med mild smak, men under julen brukar jag njuta av kaffe med julsmak och juldoft. I år hittade jag en kaffejulkalender som innehåller många olika sorter. Det finns allt från mörkrostat till syrligt och mustigt till friskt kaffe, som går att brygga i en vanlig kaffekokare.

Juldofter väcker kära minnen

Dofter är en annan sak som jag tycker om med julen. Jag har så många fina minnen som är kopplade till vissa juliga dofter. Och jag har den turen att jag inte lider av doftkänslighet eller allergier. Jag och J har gjort doftljus tillsammans en gång, vilket jag minns att var jätteroligt.

I år hittade jag en doftjulkalender som innehåller fyra olika doftljus i tealight-storlek. Dofterna är bland annat kryddig kanelstång, enbär, blågran och spearmint. Likt ett friskt andetag av vinterskog. Det tycker jag låter härligt.

Läs mer:
Hur du blir av med mjäll

Alla kalendrar som jag berättar om här finns på adventskalendern.se. Där hittar du garanterat en julkalender som passar för just dig, eller för någon du bryr dig om. De har julkalendrar för både barn och vuxna. Ta gärna en titt på deras hemsidor och låt dig inspireras av alla kalendrar.

Choklad är aldrig fel

Vill man vara lite mera traditionell finns det ett stort utbud av chokladkalendrar. Vem hade inte en sån som barn? Ibland hade man lyckats få tag i flera stycken. Smakerna brukade vara ganska intetsägande, men det finns kalendrar med lyxig choklad i intressanta smaker.

I chokladkalendern från Xocolatl får man smaka på delikata bitar av mjölkchoklad, fyllda med nougat, salt eller karamell. Den är dessutom utformad som en bok med ett vackert julmotiv med snirkliga gulddetaljer. Det skulle jag gärna mumsa i mig till morgonkaffet.

Ta hand om dig själv

Sminkjulkalendrar och hudvårdsjulkalendrar har blivit jättepopulära. Sminka mig gör jag sällan, men jag använder en massa hudvårdsprodukter eftersom min hy behöver fukt på grund av alla uttorkande mediciner. Men mest tycker jag om hudvårdsprodukter för att dom doftar gott. Dofter ger mig mycket tröst när jag mår som sämst.

När jag är riktigt nere och ångestfylld brukar jag avleda mig själv genom att smörja in mig i en trevlig doft, eller ta ett fotbad och massera fötterna med lenande krämer. Beauty by Lumene är en kalender som jag gick och såg på förra året, men kunde tyvärr inte köpa den då.

Läs mer:
Skydda din älskade katt med en kattförsäkring

Har du prövat på någon intressant julkalender? Hurdan julkalender skulle du önska dig om du fick välja vad som helst?

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *