En olycksfallsförsäkring ger extra trygghet

olycksfallsförsäkring
Bild av Highwaystarz-Photography / Canva

*Annons för Olycksfallsförsakring.se*

En olycksfallsförsäkring ger en extra trygghet i vardagen. Men vad ingår egentligen i en sådan? Läs om vad som är bra att tänka på när du tecknar en olycksfallsförsäkring.

Det är egentligen inte mycket vi vet om livet. Men något vi med säkerhet vet är att livet är oförutsägbart. Aldrig hade jag kunnat föreställa mig att jag bli svårt sjuk när jag bara var 19 år.

I den åldern reflekterade jag inte mycket över min ekonomiska trygghet, eftersom mina föräldrar hade hand om den biten. Året jag fyllde 25 år fick jag slutligen min diagnos. Tyvärr hade jag så fullt upp med att ta hand om min hälsa och försöka reda ut allt krångel jag hade med olika instanser, att jag aldrig en funderade på att teckna en olycksfallsförsäkring.

Det bästa alternativet för mig skulle antagligen ha varit att teckna en olycksfallsförsäkring före jag blev sjuk. En sådan försäkring skulle ha täckt många oväntade utgifter och gjort en stor skillnad i mitt liv. Därför tänkte jag berätta lite om vad en olycksfallsförsäkring är.

När behövs en olycksfallsförsäkring?

En del försäkringar kräver lagen att man ska ha, men olycksfallsförsäkringen är helt frivillig att teckna. Den utgör för de flesta ett bra komplement till de övriga försäkringarna, och den är inte heller så dyr. Förhoppningsvis behöver man aldrig begära ut någon ersättning till följd av ett olycksfall, men själva trygghetskänslan som försäkringen ger är guld värd.

Läs mer:
Hälsofördelarna med en bra säng

Det är inte bara för den försäkrade personen som olycksfallsförsäkringen utgör en extra trygghet. Familjer som är beroende av en persons inkomst kan också känna större trygghet om den personen tecknar en sådan försäkring. Du kan besöka Olycksfallsförsakring.se för utförligare information om olycksfallsförsäkringar.

Vad täcker en olycksfallsförsäkring?

I regel täcker en olycksfallsförsäkring yttre och oväntade händelser som orsakar skada. Exakt vad försäkringen täcker kan variera lite från bolag till bolag. Några exempel på vanliga händelser som en de täcker är:

  • Medicinsk invaliditet
  • Ekonomisk invaliditet
  • Akutsjukvård
  • Rehabiliteringskostnader
  • Tandvård
  • Hjälpmedel
  • Resekostnader
  • Dödsfall
  • Sjukskrivning

Du kan också få ersättning för dagarna du är inskriven på sjukhus. Ersättningsbeloppet och antalet dagar du har rätt att få ersättning för varierar också från bolag till bolag. Det är vanligen frågan om ungefär 100 – 200 kronor om dagen i upp till ett års tid.

Bra att veta

När du jämför olika olycksfallsförsäkringar finns det vissa saker som är värda att läsa på lite extra om. Vissa bolag har en åldersgräns för denna typ av försäkringar. Ibland övergår olycksfallsförsäkringen i en seniorförsäkring efter att man fyllt 65 år. Barn har ofta en barnförsäkring istället, som vanligtvis gäller fram till att man fyllt 25 år.

Läs också på om vad försäkringen inte täcker, och vilka möjligheter du har till tilläggsförsäkringar. Kolla också ifall det ingår sjukförsäkring eller om en sådan behövs tecknas separat.

Läs mer:
Julklappen som ger långvarig glädje

Ibland behövs också en hälsoprövning göras före man kan teckna olycksfallsförsäkringen. Det här varierar också från bolag till bolag. Olyckor kan ju drabba vem som helst, så alla försäkringsbolag kräver nödvändigtvis inte en hälsodeklaration. Däremot kan villkoren för försäkringarna variera beroende på din ålder.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *