Svampplockning och sockerbröllop

Bild av Onewolf / Canva

Den senaste tiden har jag känt mig väldigt stressad och trött. En del har säkert med pandemin att göra. Annars har jag ett par kreativa projekt på gång. Och idag har jag plockat och renSAT trattkantareller.

November har varit en konstigt varm månad. För mig och mina lungproblem är det här milda och fuktiga vädret vi har rätt så idealt. Det är lättare för mig att röra på mig utomhus. Kyla klarar jag dåligt av. Andningsvägarna och lungan trycks ihop känns det som, och jag får nästan kramp i bröstkorgen.

Förstår tycker jag att det är lite tråkigt med en lerig och ful jul. Jag behöver inte snö i mängder, men ett litet vitt snötäcke i juletider skulle vara stämningsfullt. Så mycket annat som inte riktigt kommer bli som vanligt den här julen. Lite snö, glögg och julmusik lever jag länge på. Själva stämningen tycker jag är det trevligaste med julen. Hoppas det kan bli stämningsfullt i år också trots pandemistressen.

Jag har varit väldigt trött och stressad på sistone. Därför har det inte blivit mycket av mitt bloggande. Ibland hopar sig allt, och just nu har jag lite för mycket att göra. Bland annat har jag två saker som jag har fokuserat extra mycket på de senaste veckorna. Det ena är att delta i Nanowrimo (national novel writing month) och skriva en roman under november månade.

Läs mer:
Utredningen av min arbetsförmåga -Dag 3

Den andra saken är att försöka slutföra mitt och Js folkmusikprojekt. Vi har sedan årets början försökt få klart vår första skiva med egenkomponerad och inspelad modern folkmusik. Jag vet inte ens om man kan kalla det renodlad folkmusik. Det är en blandning av folkmusik och influenser från andra genrer.

Det ska bli roligt att kunna presentera skivan när den är klar. Jag hade en dröm om att den skulle bli klar till julen. Men på grund av bristande ork och ihärdiga lungproblem så får vi se.

Att skriva helt fiktiva berättelser tycker jag är roligt. Men det är så svårt att vara kreativ när den enorma sjukdomströttheten stör dygnet runt. Nanowrimo går ut på att utmana sig själv att skriva. På en månad är målet att man ska skriva 50 000 ord. Mitt mål är endast att delta för att det är roligt och utmanande. Jag tänker inte ha någon press på mig att få ihop så mycket ord.

Jag skriver mest på min roman på sena kvällar eller nätter. Då finner jag mest inspiration. Jag brukar sätta på lite stämningsfull musik som jag letar upp på Youtube. Ibland sitter jag vid mitt skrivbord med tända ljus och skriver. Ibland sitter jag i sängen och skriver, förstås också med mysbelysning.

Läs mer:
Min första studiedag

Idag började min dag med blodprover. En månad har jag skjutit på min rutinkontroll eftersom det var lång kö till labben. Dessutom har jag dragig mig för att gå på prover eftersom coronan också har ökat i Finland. Vi har ännu inte många fall på orten där jag bor. Men några hundra fall per dag har de varit i landet de senaste veckorna, varav en hel del finns i Åbo som ligger ungefär 25 kilometer från vår lilla stad. Många här pendlar mellan Åbo och Pargas varje dag på grund av studier och jobb.

Jag antar att en del av min enorma trötthet och en del av stressen beror på läget med pandemin. Jag försöker att inte tänka så mycket på det. Men fortfarande måste vi ju vara försiktiga och tänka på vem vi umgås med eller vad vi gör. Vi handlar via nätet. Vi går inte i butiker. Det är svårt att uträtta ärenden. J blir tvungen att tacka nej till en hel del firmajobb. Vår ekonomiska situation är värre än normalt och då är normalläge bedrövligt.

Idag firar jag och J sockerbröllop. Vi har varit gifta i 6 år. Det är inte något märkvärdigt firande, men lite god mat ska vi njuta av ikväll. Och så fick jag en vacker blomma. Den måste jag sitta och vakta på nu tills jag hittar en plats för den. Vi har två galna katter som gärna tuggar i sig allt grönt.

Läs mer:
Kontakten med läsarna är det bästa

Tidigare på dagen gick jag ut i och gå i skogen med mamma. Egentligen skulle vi bara gå en sväng för att jag skulle få röra på mig och få upp mitt slem. Men det slutade med att vi gick en timme och plockade svamp. Vi hittade en stor påse med trattkantareller som jag och J suttit och rensat medan vi lyssnat på lite podd.

Nu ska jag försöka ta det lugnt resten av kvällen. Kanske vila en stund och sen se på nån mysig tv-serie eller spela lite dataspel eller fiol om jag har lust. Bara njuta av att inte behöva göra något speciellt. Kaffet puttrar som bäst.

Imorgon ska läkaren ringa om mina provsvar. Har mycket annat att diskutera om också. Känns som om jag har samlat så mycket ärenden på hög att jag kommer att glömma hälften.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *