En psykiaters funderingar om att vara utbränd

en psykiaters funderingar
Bild av cyano66 / Canva *Det är inte Niklas på bilden

Råkade hitta till en intressant blogg,En psykiaters funderingar” heter den och drivs av Niklas. Han är som bloggnamnet säger en psykiater, men också en helt vanlig sårbar människa som alla vi andra. På sin blogg berättar han att han i grunden är en nyfiken och kreativ person som alltid haft många järn i elden. Arbetsdagarna var fyllda med mottagning, möten, jour, handledning och så vidare och fritiden var minst lika fylld av trädgårdsarbete, matlagning och aktiviteter av olika slag.

Blev sittandes på sin stol i mottagningsrummet

En dag tog Niklas krafter slut. Han blev sittandes på sin stol i sitt mottagningsrum och kunde inte ta sig upp. Hans kropp och hans hjärna sade stopp, nu får det vara nog! Han blev utbränd och fick kort därefter börja på sin långa återhämtningsresa.

Idag är han ännu inte återställd, men han har valt att dela med sig av sina erfarenheter och tankar genom sin blogg. Genom bloggen kan han bearbeta sina tankar och reflektera över livet. Han skriver att det har varit en intressant upplevelse för honom att få distans till både arbetslivet och det övriga livet. Han själv har alltid varit den duktiga som arbetar hårt och kämpar mycket i vardagen. Nu får han uppleva en helt annorlunda sorts tillvaro som han generöst delar med sig av.

Läs mer:
Världens mest lugnande låt minskar stress med 65 %

Hoppas att hans skriverier ska kunna vara till hjälp

Han är också viktig med att poängtera att hans blogg inte är till för att hjälpa enskilda människor som kontaktar honom. Han är ju trots allt sjukskriven och ännu väldigt skör, men han hoppas ändå att hans skriverier på något vis skall kunna vara till hjälp för någon.

Själv tycker jag att det är ett jättefint och modigt initiativ av honom att dela med sig av sina erfarenheter. Och det intressanta är ju att han själv har suttit på både läkarens och patientens stol och har tack vare det olika perspektiv på utbrändhet.

Att blogga om sina upplevelser kan hjälpa andra att märka sina problem

Jag började också blogga när jag mådde som sämst. Jag startade min blogg år 2011 på en kirurgisk avdelning där jag under nio månader blev tvungen att genomgå sju operationer. Det var då som jag fick min mystiska diagnos, autoimmun vaskulit av okänd art. Från att ha varit en blogg där jag försökte uppdatera vänner och bekanta om mitt läge och samtidigt ventilera mina egna tankar blev det med åren en blogg som jag försöker hjälpa andra med, genom att dela med mig av mina erfarenheter, tankar och förhållningssätt.

Läs mer:
32 svarta tankar kroniskt sjuka har

På samma sätt tror jag att Niklas blogg kan hjälpa många andra som är utbrända eller är i riskzonen för att bli utbrända. Tack Niklas för ditt initiativ! Jag kommer definitivt att titta in!

Till Niklas blogg hittar du här.

Du är varmt välkommen att bli en del av vår fina gemenskap på sociala medier!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *