Arkiv – Läsares sjukdomsberättelser

2019201820172016

20192018
 • 03.10 Jessica orkar inte längre kämpa för sin vård
  Jessica är 28 år och har kämpat i åratal för sin vård. Läkarna har inte tagit hennes svåra hjärtproblem på allvar. Hon har bemötts illa och bollats runt mellan sjukhus och instanser. Folkpensionsanstalten beviljar henne inget stöd. Nu orkar hon inte längre kriga, och har istället startat en hönsfarm för att kunna försörja sin familj.
 • 18.02 Ingen tog Annas svåra migrän på allvar
  Anna har levt med kronisk migrän sen innan tonåren. Ingen läkare har tagit henne på allvar och hon har fått kämpa hårt i väldigt många år för att få sin diagnos.
2017
 • 07.08 Osynlig sjukdom är osynlig styrka – Sjukdomsberättelse av Hanna
  "Man kämpar med att hitta balansen mellan sociallivet och sjukdom. Man kämpar mot depression, trötthet och uppgivenhet. Men någonting jag inte trodde att jag skulle behöva kämpa mot så mycket som jag gör, är sjukvården." Skriver Hanna.
 • 18.05 Jag var inte oduglig, jag hade fibromyalgi!
  När Annelie bara var 14 år märkte hon att något inte stod rätt till. Hon var konstant stressad och orolig, hade magont, eksem, huvudvärk och extrem trötthet. När hon blev mamma för 7 år sedan brakade hon rakt in i kaklet. Det var där hennes resa började.
 • 19.04 Leena om livet med kronisk cancer
  Sommaren 2014 vände upp och ner på Leenas liv då hon fick veta att hon drabbats av njurcancer som inte går att bota. Tack vare läkarkunskapen och fantastiska mediciner lever hon ett gott liv trots cancern. Hon driver bloggen "Passligt" där hon skriver om sitt liv som innehåller mycket mer än bara cancer. Hon vill ge hopp åt andra drabbade.
 • 13.03 Ung, multisjuk och misshandlad av samhället
  En del drabbas hårt av livet och andra så hårt att det är närmast otänkbart. Anettes liv vändes upp och ner 2009 när hon bara var 27 år gammal och plötsligt blev dödssjuk. Samtidigt som hon precis hade fött sin son och hennes pappa nyligen gått bort. Självdestruktiviteten har alltid varit nära till hands sedan pappans död. Läs hela Anettes långa och helt otroliga sjukdomshistoria om hur det är att vara en ung och multisjuk ensamstående mamma som och inte får hjälp någonstans ifrån. Det här är en historia som ALLA borde läsa, för den beskriver exakt hur illa man behandlas som svårt sjuk i dagens Finland. Misshandel är det rätta ordet.
 • 10.03 Maria om livet med myofasciellt smärtsyndrom och artros
  ”Jag drömmer fortfarande om att kunna ta på joggingskorna och bara dra ut och springa, kunna vara impulsiv i största allmänhet. Inte vara begränsad hela tiden.” Maria berättar om livet med myofasciellt smärtsyndrom, artros och utmattning. Hon skriver om hur svårt det är att ställa om hjärnan från att ha varit en person som alltid tränat hårt till att inte klara av en bråkdel av det hon klarat förr.
 • 07.02 Erika om barndomen som svårt sjuk
  Erika föddes med en svår missbildning mellan mat- och luftstrupen. Största delen av sitt liv har hon andats med hjälp av trakeostomi och matats via en gastostomiknapp i magen. Läs Erikas gripande berättelse.
 • 30.01 Linda om livet med kronisk migrän
  Linda har prövat på allt från piercingar till botox för att lindra sin kroniska migrän. Nu verkar hon äntligen vara på rätt spår. Här berättar hon själv om hur hennes liv påverkas av migränen och vilka behandlingar och knep hon testat.
 • 24.01 Felbehandlingen som ledde till ett liv i rullstol
  År 2005 råkade Linda Garbén ut för en felbehandling som ledde till att hennes redan försvagade hjärta skadades ytterligare. Nu för tiden är hon rullstolsburen och klarar inte av att gå i trappor utan att få kärlkramp.
  rullstolsburen
 • 02.01 Gustav om livet med Visual Snow
  Gustav levde ett helt normalt ungdomsliv då han plötsligt drabbades av sjukdomen Visual Snow. Sjukdomen som orsakar obehagliga störningar i synfältet kan vara enormt livsbegränsande. Här berättar Gustav om hur hans liv förändrades efter att han drabbades av sjukdomen.
2016

GILLA OSS PÅ FACEBOOK